Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

19. 02. 2024. 05:29 1

NBA Ol star: Jokić se ludo zabavljao (VIDEO)

Na papiru najatraktivniji meč sezone u NBA lige, ali u stvarnosti Ol star meč je sve samo ne košarka. Čak ni trening. Više su se zvezde najjače košarkaške lige na svetu oznojile pre ove utakmice u brojnim marketinškim aktivnostima nego ove noći u Indijanapolisu.

Malo zabave, šoua svojstvenog Amerima. Bilo je atraktivnih poena, zakucavanja, trojke sa pola terena Demijana Lilarda, ali kako se odbrane nisu igrale (zlobnici bi rekli da se „preko bare“ poslednjih godina i ne igra defanziva), prštalo je od poena. Rezultat je bio u drugom planu, ali da pomenemo da je Istok bio bolji od Zapada - 211:186 (53:47, 51:42, 56:47, 51:50).

U prvoj petorci Zapada gledali smo srpskog asa Nikole Jokića. Tu su bili još i Slovenac Luka Dončić i zvezde Finiksa, Lejkersa i Oklahome, Kevin Durent, Lebron Džejms i Šaj Gildžes-Aleksander. Istok u prvoj petorci su predstavljaju Janis Adetokumbo, Džejson Tejtum, Tajriz Halibarton, Demijan Lilard i Bem Adebajo.

Znali smo da ovaj meč baš i ne interesuje Nikolu Jokića. Somborac je bio bolji nego ranijih godina, ali daleko od nagrade za MVP u šestoj revijalnoj utakmici u NBA karijeri. Postigao je najbolji košarkaš današnjice, dvostruki MVP NBA lige i najveći kandidat za novu laskavu nagradu, 13 poena, šest puta je pogodio iz osam pokušaja iz igre (jedna trojka), a sakupio je i četiri skoka i devet asistencija za 23 minuta i 19 sekundi na parketu.

Ni Dončić nije bio previše zainteresovan za ovaj duel. Zvezda Dalas Maveriksa je ubacila samo sedam poena. Bila je i odbojka Jokića i Dončića, dobrih prijatelja, po ugledu na Moku i Kiću...

Najraspoloženiji je bio veteran Demijan Lilard koji je u trećoj četvrtini sa centra pogodio trojku i podigao publiku u Indijanapolisu na noge. Nekad zvezda Portlanda, sada je promenio konferenciju, sa Zapada se preselio na Istok posle blokbaster trejda iz Oregona u Milvoki Bakse i vodio svoj tim do pobede sa 39 poena, od toga 11 trojki. Šutirao je 26 puta.

Lilardu je pripao trofej Kobi Brajant za MVP Ol star utakmice. Dobio je i poneke zvižduke tokom dodele trofeja jer je domaća publika više želela da laskavi pehar ode u ruke njihovog miljenika, igrača Pejsersa Tajrisa Halibartona.

Raspucan je bio i bek Bostona Džejlen Braun sa 36. Pobednički tim je imao mnogo više raspoloženih igrača, Halibartona, Tejtuma, Adetekonba, pa nije bilo dovedeno u pitanje ko će da slaviti u ovom revijalnom meču. Lilard i drugovi su bili bolji u svim četvrtinama.

Na Zapadu Gildžes Aleksander i Kevin Durent su bili najefikasniji, dok je i Lebron Džejms bi prilično tih sa osam poena za samo 14 minuta na terenu.

U pobedničkom timu, osim odličnih Lilarda i Brauna, 32 poen je dao as Indijane Tajris Halibarton. Janis Adetkokunbo je stao na 23, Džejson Tejtum na 20, Skot Barns na 16, Džejlen Branson na 12... U poraženom timu Šaj Gildžes Aleksander je postigao 31 poena, Kevin Durant 18, Stef Kari 16, a Devin Buker 15.

Istok je pogodio čak 42 puta za tri poena iz 97 pokušaja. Lilard je ubacio 11 trojki, Halibarton 10, a Braun šest. S druge strane, samo 25 iz 71 za Zapad, a Gildžes Aleksander je ubacio sedam iz 10 pokušaja, a po četiri Durant i Kari. Zvezda Golden Stejta se ispromašivala, imala je čak 14 pokušaja.

Sve u svemu - ništa specijalno. Sigurno će ljubitelji NBA lige jedva čekati nastavak sezone i bitku za što bolju poziciju pred plej-of.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati