Košarka

Direktno.rs

18. 02. 2024. 20:57 0

Barsa "položila oružje" - Real osvojio Kup kralja!

U spektakularnom finalu Kupa kralja košarkaši Real Madrida trijumfovali su nad Barselonom sa 96:85, te su tako osvojili 29. trofej u ovom prestižnom takmičenju, čime su postali apsolutni rekorderi.

Vodeći svoj tim ka trijumfu istakli su se Vensan Poarije sa 17 poena i osam skokova, Fakundo Kampaco sa 15 poena i šest asistencija, kao i Džanan Musa koji je takođe postigao 15 poena.

Sa druge strane terena, Džabari Parker je predvodio Barselonu sa 17 poena, podržan od strane Jana Veselija sa 14 poena i Tomaša Satoranskog sa 12 poena.

Utakmica je počela snažno, na startu je Real stekao ranu prednost od 9:2, ali je Barselona brzo odgovorila, naročito zahvaljujući Nikolasu Laprovitoli, koji je sa dve trojke smanjio zaostatak, a potom i omogućio izjednačenje na kraju prve četvrtine (19:19).

U drugoj četvrtini dominirao je Mario Hezonja iz Reala, pokazujući izvanrednu igru i donoseći promene u vođstvu. Ipak, Barselona je uspela da održi prednost zahvaljujući trojci Nikole Kalinića pred poluvreme.

Nastavak je doneo neizvesnu borbu, obe ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je Real uspeo da sačuva prednost tokom treće četvrtine, pa je otišao na odmor sa prednošću od tri poena (66:63).

Poslednja četvrtina donela je odlučujuću prednost Realu, koji je trojkama uspeo da se odlepi na devet poena prednosti (77:68), čime su "kraljevići" postavili temelje za konačnu pobedu.

Iako se Barselona približila na samo četiri poena zaostatka u jednom trenutku, Real je uspeo da odbije nalet i da dođe do zaslužene pobede.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nosilac liste

Zoran Živković [20.05.2024.]




Video dana

Pazi prste!

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati