Košarka

[ Izvor: Mocart sport ]

12. 02. 2024. 22:18 3

Dubai na sto stavio 4,5 miliona dolara - ABA liga na potezu

Utakmicama juniorske ekipe iz Dubaija - tačnije, Falkons Akademije - počeo je proces ulaska ambicioznog projekta iz UAE u ABA ligu, o čemu tek treba konačnu odluku da donesu klubovi koji su u statusu vlasnika.

Koliko je namera Dubaija da postane deo regionalne lige ozbiljna, pokazuje i ažurirana ponuda koja je nedavno stigla. Prema nezvaničnim informacijama Mocart sporta, Dubai je "podigao ulog" i na sto stavio 4.500.000 dolara, što bi kroz sponzorske ugovore uneo u ligu za učešće u naredne tri sezone! Podsetimo, prvobitna ideja bila je da klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata plati 3.000.000 za dve godine, ali je sada računica drugačija, odnosno postoji spremnost da se saradnja ugovori na jednu sezonu više.

Dubai bi za takmičarske 2024/25, 2025/26 i 2026/27 platio po 1.500.000 dolara, a taj novac bio bi iskorišćen da se pokriju troškovi avionskih karata za klubove učesnike, čelnike i sudije Jadranske lige tokom putovanja u Persijski zaliv u trogodišnjem periodu.

Kako se može čuti, u ponudi postoji i klauzula po kojoj bi pre isteka saradnje mogao da se produži ostanak Dubaija u ABA ligi do pet godina. Naravno, pod uslovom da do konačnog dogovora i potpisivanja sporazuma dođe.

Još iz prvobitnog pisma koje je iz Dubaija stiglo regionalnim klubovima postojala je ideja da se konačna odluka donese do kraja februara, posle čega bi se u martu pristupilo potpisivanju i razmeni dokumentacije.

Da bi Dubai uopšte mogao da dobije mogućnost ulaska, odluku mora da donese Skupština ABA lige i, prema Statutu, samo bi jednoglasna odluka klubova mogla da otvori regionalna vrata projektu koji svoju budućnost kasnije vidi i u Evroligi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati