Košarka

M. Z.

11. 02. 2024. 18:57 0

Partizan na PLUS 46 - ponizio Igokeu!

Košarkaši Partizana su prekinuli niz od pet poraza u svim takmičenjima, i to na kakav način! U Laktašima su bili nemilosredni, pa su Igokeu pregazili sa 98:52 u 20. kolu ABA lige.

Čini se da je ovakav duel došao u pravo vreme za izabranike Željka Obradovića kako bi prekinuli niz neuspeha, ali i kako bi došli do preko potrebne doze samopouzdanja pred obaveze koje čekaju crno-bele, kako u završnici Kupa Radivoja Koraća, tako i kasnije u završnici ligaškog dela Evrolige.

Partizan je protiv Igokee imao i dodatni motiv, žellju za revanšom protiv ekipe koja je senzacionalno pobednila u prvom delu sezone u "Štark areni". I taj revanš je bio sa kamatom.

Jednostavno, regionalni šampion je bio bolji protivnik tokom celog meča, a osim neizvesnosti u prvih 10 minuta, opstatak meča je protekao u znaku "parnog valjka".

Pokušala je Igokea da parira, ali je bilo jasno da će to teško ići, budući da se ekipa iz Laktaša dobrano mučila u napadu. Bio je to slučaj i u pomenutoj prvoj četvrtini, u kojoj je domaćin konstantno jurio minus.

Imao je Partizan i u tom uvodnom periodu prednost, išla je do plus osam, ali je Igokea u finišu prvog kvartala pokušala da zakomplikuje situaciju, pa je prišla na dva razlike.

Igokea je u dva navrata početkom drugog perioda igre stigla do izjednačenja (23:23, pa 25:25) i to je od domaćina bilo sve na ovom meču. Jer, baš u tim trenucima je Partizan ubacio u veću brzinu, pa rival jednostavno nije uspeo da parira.

Otišao je tim Željka Obradovića na dvocifren plus, te je sa maksimalnih plus 16 završio prvi deo meča. I to je bio znak kako će dalje utakmica da se razvija.

Ali, uprkos tome što su imali veliku prednost, crno-beli se nisu opuštali. Igrali su čvrstu odbranu, dolazili su do poena iz tranzicije, što je doprinelo tome da plus u trećoj četvrtini bude sve veći. Brzo je Partizan otišao na preko 20 razlike, a kada je u finišu na semaforu pisalo 41:71 - bilo je jasno da Igokeu čeka brodolom na ovom meču.

Tako je i bilo, gosti su angažovanom igrom dodatno dizali prednost, pa su sredinom poslednje deonice išli i na preko 40 razlike. Tu ogromnu prednost su do kraja zadržali, ubedljivo su slavili i vratili se na pobednički kolosek baš pred završni turnir Kupa Radivoja Koraća.

Posle ove pobede Partizan je na deobi treće pozicije u ABA ligi sa Cedevitom Olimpijom (obe ekipe imaju skor 14-6), dok je Igokea peta sa 11-9.

IGOKEA - PARTIZAN 52:98 (21:23, 12:26, 10:23, 9:26)

Hala: Sportska dvorana "Laktaši". Gledalaca: 3.000. Sudije: Igor Dragojević, Luka Kardum, Denis Hadžić.

IGOKEA: Kondić 3, Bošković 4, Atić 10, Stanković, Jošilo 7, Nakić 2, Milosavljević 8, Marić 4, Karmajkl 8, Jeremić 6, Milovanović.

PARTIZAN: Smit 2, Vukčević 11, Ledej 7, Koprivica 13, Panter 6, Jaramaz 5, Naneli 8, Anđušić 5, Doužer 11, Ponjitka 16, Kaboklo 14.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati