Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

15. 12. 2023. 06:17 6

Tripl-dabl Jokića - popunjena još jedna istorijska kolona (VIDEO)

Ako se nešto može nazvati totalnom košarkom, to je ovo što su večeras prezentovali Denver Nagetsi. Ekipa Majkla Melouna na prilično dominantan način raznela je Bruklin na svom parketu i došla do 17. pobede u ovoj sezoni - 124:101.

Utakmicu je naravno obeležio Nikola Jokić, ali i izuzetna timska igra. U drugoj četvrtini Nagetsi su odigrali verovatno najbolju akciju u dosadašnjem toku sezone. Bio je to kontranapad koji je povukao Jokić, posle rolinga na centru usledilo je dodavanje do Majkla Portera, a sve je završeno zakucavanjem Erona Gordona iza leđa. Publika u Bol Areni je sve to ispratila ovacijama, što je bila najava spektakularne partije domaćeg tima.

Ali to nije bilo sve, viđeno je još nekoliko prilično atraktivnih akcija i zakucavanje Denverovih igrača, među kojima se izdvojilo zakucavanje iz punog trka fenomenalnog Kristijana Brauna.

Nikola Jokić je tripl-dabl obezbedio još na kraju treće četvrtine kada je imao 18 poena, 13 skokova i 10 asistencija. Na kraju, meč je okončao sa 26 poena, 15 skokova i 10 asistencija.

Srpski centar je večras postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je ostvario najmanje 10 tripl-dablova u sedam vezanih sezona. Samo tri igrača su uspela da ostvare 10 i više tripl-dablova u uvodnih 25 mečeva u sezoni. Pored Jokića to je dvaput uspelo Raselu Vestrbruku, a jednom legendarnom Oskaru Robertsonu.

O Denverovoj dominaciji na ovom meču najbolje govori činjenica da je Bruklin samo dva puta uspeo da izjednači na meču i to za rezultate 10:10 i 17:17. Domaćin je prvi put dvocifrenu prednost imao sredinom druge četvrtine (43:32) i više je nije ispuštao.

Jokić je u ogromnoj meri bio zaslužan što se u drugom poluvremenu razigrala čitava Denverova ekipa, pa stoga nije previše ni "zapinjao" kada je u pitanju lični učinak.

Pejton Votson je bio drugi najefikasniji igrač domaćeg tima sa 18 postignutih poena, Džamal Mari je postigao 16, a Eron Gordon 13 poena. Kod Bruklina je najefikasniji bio Spenser Dinvodi sa 17 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati