Košarka

Milan Zarić

08. 12. 2023. 22:37 10

Novi poraz Zvezde: Gedraitis promašio pobedu!

Košarkaši Crvene zvezde porazom su zaključili špansku turneju, sa koje se vraćaju sa dva neuspeha. Posle Valensije, crveno-bele je savladala Baskonija predvođena Duškom Ivanovićem sa 87:85 u 13. kolu Evrolige. Imali su šansu Beograđani da dođu do brejka, međutim Gedraitis je promašio trojku za pobedu u samoj završnici.

Izabranici Janisa Sferopulosa su u lošem momentumu u elitnom košarkaškom takmičenju. Činilo se da bi pobeda protiv Efesa, koja je došla posle dva vezana neuspeha, mogla da ulije preko potrebno samopouzdanje, međutim onda su se dogodila još dva poraza u seriji, pa je Zvezda ostala bez pobede na strani ove sezone u Evroligi.

Crveno-beli su tako ostali u donjem domu, na 15. poziciji, pa će u nekom narednom meču morati da traže proboj ka sredini. Baskonija i Duško Ivanović, koji je sezonu počeo na klupi Zvezde, to nisu dozvolili.

Srpski šampion je loše ušao u meč, birali su gosti loše poteze, što je Baskonija znala da kazni, pa je već u uvodim minutima došla do osetne prednosti od 7:0. Išao je potom tim iz Vitorije i na plus devet, služio ga je šut za tri poena, ali je Zvezda, ipak, ostala koliko-toliko konkurentna, pa je uspela u finišu četvrtine da priđe i na minus dva.

Ali, sama završnica je pripala Baskoniji, koja je sa 26:18 otišla na prvi obavezni odmor.

Druga četvrtina je donela još veće muke za Teodosića, Mitrovića i saigrače, budući da su tada bili u dvocifrenom minusu, baš kao što je to bio slučaj i sa Valensijom u istom delu meča. Baskonija je išla do 13 razlike, ali je Zvezda uspela da sa jednocifrenim zaostatkom ode na poluvreme - 52:43.

Srpski šampion je igrao znatno bolje u trećoj četvrtini, u kojoj je malo po malo topio minus. Tako je Zvezda u završnici treće četvrtine došla i do izjednačenja (62:62), no do kompletnog preokreta nije mogla, pa je Baskonija sa pet vezanih poena stekla 67:62 na ulasku u poslednjih 10 minuta.

Baskonija je uspela da odbije napad, pa je na krilima sjajnog Rogavopulosa, koji je pogađao iz teških pozicija, dizala prednost i u četvrtoj četvrtini ponovo otišla na plus 10.

Zvezda je sve činila da se vrati, ali su njeni košarkaši promašivali iz izglednih pozicija, da je to u pojedinim trenucima delovalo frustriraijuće. Međutim, uprkos svemu tome su uspeli da ponovo unesu dramu u meč. Lazić je sa linije penala uspeo da spusti na minus pet, da bi potom posle neiskorišćenog napada Hauarda trojku pogodio Rokas Gedraitis za prilazak na 84:82.

Marinković je potom otišao na liniju slobodnih bacanja, pogodio je samo jedno, da bi Rokas Gedratis ubacio trojku iz neverovatno teške pozicije za izjednačenje (85:85) na devet sekundi pre kraja Ipak, Sedekerskis je pogodio oba slobodna bacanja posle lošeg faula Bolomboja, a Gedraitis je promašio trojku za pobedu, pa je domaćin slavio sa 87:85.

Zvezda je posle ovog poraza na skoru od 4-9 i nalazi se na 15. poziciji evroligaške tabele, dok je Baskonija preporođena posle dolaska Duška Ivanovića i sa 8-5 je peta.

BASKONIJA - CRVENA ZVEZDA 87:85 (26:18, 26:25, 15:19, 20:23)

Dvorana: "Buesa arena". Sudije: Jakub Zamojski, Robert Viklicki, Stiv Bitner.

BASKONIJA: Hauard 17, Menion, Rajeste, Ćoca 2, Sedekerskis 18, Marinković 9, Miler-Mekintajer 4, Dijez 2, Rogavopulos 14, Diop, Kocar 6, Moneke 15.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević 2, Teodosić 13, Davidovac, Mitrović 8, Lazić 9, Simonović, Tobi 5, Bolomboj 14, Ilić, Nedović 7, Gedratis 24, Dos Santos 3.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati