Košarka

[ Izvor: Mediji ]

06. 12. 2023. 22:23 16

Zaslužena pobeda Valensije, Teodosić tragičar

Košarkaši Crvene zvezde su kao gosti poraženi od Valensije rezultatom 85:81 u 12. kolu Evrolige. Najbolji igrači Valensije večeras bili su Brendon Dejvis sa 21 i Semi Odželej sa 17 poena. U redovima Crvene zvezde bolji od ostalih Nemanja Nedović i Šabaz Nejpir sa po 14 poena.

Zvezda je sada na skoru 4-8, dok Valensija ima polovičan učinak 6-6.

Od samog starta utakmice Valensija je kontrolisala dešavanja na parketu i konstantno bila u prednosti. Razigrali su se Dejvis i Puerto, a trojkom Jović "slepi miševi" su imali osam poena prednosti (16:8) na sredini prve deonice.

Kada su na teren ušli Teodosić i Nejpir uspela je Zvezda da se u jendom trenutku približi na samo poen zaostatka (20:19), ali su u finišu prve četvrtine domaći serijom 5:0 vratili opipljivu prednosti.

U drugoj četvrtini razigrao se Šabaz Nejpir, ali je na drugoj strani odgovor imao Semi Odželej. Bili su gosti blizu izjednačenja, ali su propustili da realizuju dva napada pri rezultatu 34:31. Nejpir je loše dodao loptu do Nedovića, ovaj napravio nesportsku ličnu grešku iz koje je Zvezda primila pet poena i od tog trenutku gotovo da nije postojala na parketu sve do kraja prvog dela.

Nejpir je zbog povrede leđa morao da napusti parket, a Valensija poenima Klavera i Jovića dola do 13 poena viška (46:33). I u finišu druge četvrtine domaći su bili mnogo bolji, a trojka Džonsa za kraj odvela je ekipu Aleksa Mumbrua na poluvreme sa prednošću od 56:40.

Na startu drugog dela Zvezda je malo uspela da se konsoliduje, Lazić je uneo agresivnost odbranu Beograđana, a nakon zakucavanja Bolomboja crveno-beli su došli do jednocifrenog zaostatka (60:51).

Nastavila je Zvezda sa dobrom odbranom, dok je Teodoić pronalazio dobra rešenja u napadu, pa su gosti došli na samo „minus pet“ (60:55). Odličnu seriju crveno-belih prekinuo je Dejvis, a umesto Teodosića u igru ušao Nejpir.

Nije to usporilo Sferopulosov tim. Nastavio je Amerikanac tamo gde je stao srpski plejmejker, a priključio mu se Gedraitis pogođenom trojkom iz ugla kojom je Zvezda prišla na samo poen zaostatka (62:61) i potpuno se vratila u utakmicu.

Odgovor je domaćih je ekspresno usledio. Klaver je pogodio trojku, Nejpir tri puta lošim rešenjima pokvario Zvezdine napade, a Valensija košem Turea povela sa 70:61, a Amerikanac morao na klupu.

Nije se predavala Zvezda, uspeli su gosti ponovo da se razigraju kada je na parket ušao Teodosić, ali je blistao Odželej i nije dopustio rivalu da se približi.

Preuzeo je odgovornost sredinom poslednje četvrtine Nejpir pogodio jednu, a onda promašio drugu trojku koja bi Zvezdu ponovo vratila u igru. Poene su crveno-beli ipak pronašli u reketu preko Nedovića i Mitrovića za samo četiri poena minusa (78:74) na nešto više od četiri minuta pre kraja meča.

Pokušao je Sferopulos da u finišu stigne do preokreta sa Nejpirom, Teodosićem i Nedovićem u petorci. Bolje je izgledala napadačka igra gostiju, a posle polaganja Bolomboja Zvezda je imala "minus tri" (81:78). Usledila je dobra obrana, a onda trojka Nedovića za izjednačenje na 54 sekundi pre kraja utakmice.

Sferopulos je zbog odbrane uveo Lazića i Lazarevića, ali to nije pomoglo gostima, jer je Harper položio na obruču.U narednom napadu Teodosić je promašio trojku, a Valensija poenima Dejvisa sa linije slobodnih bacanja stigla do pobede.

Valensija - Crvena zvezda 85:81 (25:19. 31:21, 16:25, 13:16)

Dvorana: Pabeljon Fuente de San Luis (Valensija); Sudije: Arturas Sukis, Damir Javor, Josip Radojković

Valensija: Harper 8, Klaver 10, Puerto 5, Revers, Lopez-Arostegi 4, Džons 10, Inglis, Jović 8, Ture 2, Hermanson, Dejvis 21, Odželej 17.

Crvena zvezda: Lazarević, Tedodosić 11, Davidovac 5, Mitrović 6, Lazić 6, Simonović, Nejpir 14, Tobi 7, Bolomboj 12, Nedović 14, Giedraitis 5, Dos Santos 1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati