Košarka

M. Z.

05. 12. 2023. 22:57 6

Monako srušen u produžetku: Velika pobeda Partizana!

Košarkaši Partizana su ostvarili još jedan veliki trijumf u Evroligi, do kog su došli zaobilaznim putem. Jer, imali su prednost u završnici četvrte četvrtiine, ali je Majk Džejms trojkom odveo meč u produžetak, u kom su se crno-beli na kraju radovali sa 89:85!

Nervozno su košarkaši obe ekipe ušli u meč, minut i po nije bilo poena, a onda su domaći došlo do prednosti - 2:0. Monako u uvodnim momentima prve četvrtine nije mogao do poena iz igre, pogodio je samo Majk Džejms sa penala, što je Partizan iskoristio da serijom od 11:0 stekne devet poena viška (11:2).

Međutim, znao je Monako da uvrati, "kneževi" su pokrenuli svoju seriju, zahvaljujući kojoj su došli do preokreta - 12:13. Nije dao Partizan rivalu da se do kraja četvrtine razmaše, pa je na prvi obavezni odmor otišao sa tri poena viška (16:13).

U drugoj četvrtini se igralo na sličan način, u serijama i na mahove, pa je čas Partizan imao prednost (od dva poena), a čas bi taj tas bio na strani Monaka, koji je u jednom trenutku došao i do plus šest (25:31). Vođstvo je gostujući tim zadržao do kraja poluvremena, na koje je otišao sa 32:35.

Rovovska borba viđena je i u trećoj četvrtini. Na početku ove deonice Monako je išao na plus pet, ali je Partizan znao da uzvrati - došao je najpre do preokreta (43:41), da bismo od tog trenutka do kraja četvrtine praktično gledali igru koš za koš, pa se u poslednjih 10 minuta ušlo u potpunom egalu - 51:51.

A onda su se izabranici Željka Obradovića potpuno razigrali u poslednjoj četvrtini, u kojoj su stekli najvećih plus osam, kada se mnogima učinilo da bi Partizan u tim momentima mogao i da prelomi meč.

Ali, nisu se dali "kneževi", predvođeni Džejmsom i Motejunasom uspeli su da se vrate i dođu do izjednačenja - 66:66. Bilo je u tim momentima jasno da nas do kraja čeka infarkt završinica.

Tako je i bilo, Kaboklo je u dva navrata bio polovično precizan sa linije penala, zahvaljujući čemu je Partizan otišao na plus dva, da bi potom Doužer odigrao odličnu odbranu na Džejmsu, što je materijalizovao Panter, koji je na 20-ak sekundi pre kraja doneo Partizanu četiri poena viška (70:66).

Ali, ni tu nije bio kraj, jer je Majk Džejms iskoristio naredni napad i trojkom preko Doužera smanjio na 70:69. Potom je Naneli pogodio oba slobodna bacanja, da bi onda Džejms kaznio crno-bele za to što nisu pravili faul - pogodio još jednu tešku trojku na dve sekunde pre kraja za 72:72 i produžetak.

Početak produžetka obeležila je klackalica, pa je prednost išla čas na jednu, a čas na drugu stranu. Međutim, taj ritam je prekinuo Kevin Panter, koji je pogodio trojku za plus četiri (80:76) na nešto manje od tri minuta pre kraja.

Motejunas je u narednom napadu išao na liniju penala i bio je precizan, ali je odgovor imao i Kaboklo, koji je tako sačuvao plus četiri crno-belima - 82:78. Monako je potom uspeo ne samo da se približi, nego i da preokrene, ali samo nakratko. Jer, Partizan je potom nanizao tri poena i došao do 85:83. Sledeći napad "kneževi" nisu iskoristili, a u narednom napadu je lopta stigla do Smailagića, koji je pogodio oba slobodna bacanja za 87:83.

Imao je Partizan i loptu sa strane, budući da je svirana nesportska lična greška nad Smailagićem, ali su domaći prodali loptu, što je kaznio Motejunas poenom za 87:85, na 1,1 sekundu pre kraja meča. Pokušali su gosti u završnici da iznude faul, nisu u tome uspeli, pa su morali da se pomire sa porazom. A njega je potpisao Džejms Naneli poenima sa linije penala za konačnih 89:85.

Partizan je tako na najbolji način počeo ovo duplo kolo, ostvario je šestu pobedu u Evroligi, dok je Monako sada na učinku 7-5. Novi izazov crno-bele čeka za dva dana, kada će u Arenu doći Olimpija iz Milana.

PARTIZAN - MONAKO 89:85 (16:13, 16:22, 19:16, 21:21, 17:13)

Dvorana: Arena. Sudije: Huan Karlos Garsija, Matej Boltauzer, Gvido Đovaneti.

PARTIZAN: Vukčević 2, Ledej 3, Avramović 2, Koprivica, Panter 25, Smailagić 4, Jaramaz, Naneli 23, Anđušić 2, Doužer 15, Ponjitka, Kaboklo 13.

MONAKO: Okobo 9, Lojd 6, Blosomgejm 4, Braun 10, Dialo 10, Korneli, Voker 3, Motejunas 23, Tarpe, Uatara, Hol 4, Džejms 16.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati