Košarka

[ Izvor: Nova.rs ]

30. 11. 2023. 14:56 1

U KSS i FSS za mesec ušlo 7,7 miliona evra NAŠIH para

Vlada Srbije donela je odluku da iz budžetske rezerve preusmeri 462.000.000 dinara (oko 3,948 miliona evra) na račun Košarkaškog saveza Srbije s obrazloženjem da se radi "o obezbeđivanja finansijske pomoći za redovan rad Košarkaškog saveza Srbije".

Odluka je ozvaničena u "Službenom glasniku".

Značajnu pomoć dobio je ponovo i Fudbalski savez Srbije, ali je kao i prošlog puta u slučaju Partizana taj novac verovatno namenjen nekom drugom srpskom klubu, koji nije hteo javno da traži pomoć kao što su to učinili crno-beli.

Dakle, iz budžetske rezerve je na račun Fudbalskog saveza Srbije prebačeno 211.500.000 dinara (oko 1,8 miliona evra) s obrazloženjem da se radi "o obezbeđivanja finansijske pomoći za redovan rad Fudbalskog saveza Srbije".

Ova suma novca, gotovo sigurno, namenjena je jednom od naših najvećih klubova, pošto je prethodno Partizan nakon tražene pomoći dobio dva miliona evra od FSS-a.

Partizan je u oktobru zahtevao od FSS finansijsku injekciju od dva miliona evra u pismu koje je potpisao Miloš Vazura, generalni direktor FK Partizan.

Košarkaška reprezentacija Srbije ovog leta osvojila je srebrnu medalju na Mundobasketu, dok su fudbaleri obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo koje će se igrati u Nemačkoj 2024. godine.

Iako je mnogo novca uloženo, prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u srpski fudbal, to se ove jeseni i nije toliko isplatilo. Iako čak tri kluba igraju evropska takmičenja, Crvena zvezda, Čukarički i TSC, Srbija još uvek nema evropsku pobedu.

Zvezda je završila svoj nastup u Ligi šampiona, Čukarički takođe nema šansu za prolaz u Ligi konferencija, dok je TSC-u potrebno čudo za osvajanje treće pozicije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati