Košarka

[ Izvor: Telegraf.rs ]

30. 11. 2023. 06:35 0

Jokić ono njegovo: Tripl-dabl (VIDEO)

Denver Nagetsi su posle duže vremena konačno mogli da se oslone na veći deo standardne postave i to je odmah dalo rezultat. Hjuston Roketsi su bili nemoćni u "Bol Areni" i na kraju su poraženi sa vrlo ubedljivih 134:124.

Bilo je dileme da li će Nikola Jokić poenterski biti najbolji igrač na meču, ali je on čak i u tom segmentu na kraju bio ispred svih, pa je susret završio sa novim tripl-dabl učinkom od 32 poena, 10 skokova i čak 15 asistencija. Uz to je razlika sa njima na parketu iznosila +29.

Svi su željno iščekivali da drugi put u sezoni vide duel srpskog asa i odličnog turskog centra Alperena Šenguna. Kao i u prvom susretu odigranom u Teksasu i ovde je Džoker bio daleko efikasniji, sa bitnom razlikom konačnog ishoda, pa je ovog puta slavio aktuelni šampion. Bitan faktor bio je i povratak Džamala Mareja u tim posle skoro mesec dana pauze.

Da će zaista na kraju meča biti viđen takav ishod moglo se pretpostaviti od prvog minuta utakmice i uvodne mini-serije od 8:3. Faktički su Nagetsi vodili od početnog koša na utakmici, pa do samog kraja, bez mnogo izgleda rivala da se može vratiti u okršaj u bilo kom momentu.

Već u prvoj polovini uvodnih dvanaest minuta prvi put je viđena i dvocifrena razlika, koja je u trenutku iznosila i maksimalnih 32:13. Nagovestili su gosti da imaju šta da ponude početkom drugog kvartala, kada su po poslednji put bili u jednocifrenom zaostatku (44:36) međutim Denver je zahvaljujući vrlo raspoloženom tandemu Jokić - Majkl Porter do pauze vratio osetnih 76:59.

U završnici prve polivine meča domaćin je priredio pravu egzibiciju, koja se završila posterom srpskog košarkaša na Alperenu Šengunu. Poslednji trzaj Roketsa gledali smo krajem treće četvrtine pri rezultatu 103:93, ali su Nagetsi to ipak rešili da velikom dozom mirnoće i zasluženo došli do skora 13-6 posle ovog susreta.

Osim Jokića pomenuti Porter je odigrao izuzetno sa 30 poena (7/12 za tri) uz 10 sklokova i 5 asistencija, dok je povratnik Marej dao 16 uz po 6 uhvaećnih lopti i podeljenih dodavanja za koševe. Redži Džekson je dodao 14, a sa druge strane Džejlen Grin i Alperen Šengun su imali ključne role sa 26 odnosnmo 22 poena. Prvi je imao i 9 asistencija uz 6 skokova, dok je Turčin 7 puta uhvatio loptu.

Boban Marjanović nije odigrao niti sekund u crno-crvenom dresu.

Hjuston je posle poraza na polovičnom učinku 8-8. Denver za dva dana očekuje gostovanje Finiks Sansima, dok će Hjuston gostovati Lejkersima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati