Košarka

Direktno.rs

15. 11. 2023. 07:16 0

Bogdan brojao do 17, Jović nije zaigrao za Majami

Košarkaši Atlante pobedili su Detroit rezultatom 126:120, dok je Majami Hit savladao Šarlot rezultatom 111:105 u okviru NBA kupa.

Utakmica između Atlante i Detroita počela je serijom Hoksa 16:4, sa Bogdanom Bogdanovićem u startnoj petorci. Do kraja prve četvrtine, srpski reprezentativac je postigao sedam poena, a Atlanta je vodila 38:29.

Tokom druge četvrtine Detroit je izgledao mnogo bolje na terenu, sa lepo raspoređenim poenima. U odsustvu Trea Janga, glavne uloge u redovima Atlante, igrali su Bogdanović i Marej, koji su sa 15, odnosno 17 poena održali Hokse u prednosti na poluvremenu - 63:60.

U trećem periodu Pistonse je u igri držao Tompson, ali je na drugoj strani Marej bio nezaustavljiv. Sa 11 poena u ovoj četvrtini, Marej je obezbedio Hoksima vođstvo 97:91 pred poslednjih 12 minuta košarke.

Detroit je ozbiljno zapretio u četvrtoj četvrtini, kada je preko Beglija došao i do prednosti 117:116. Ipak, usledio je odgovor Atlante koja je serijom 10:3 zasluženo slavila rezultatom 126:120.

Marej je meč završio sa 32 poena, dok je Bogdan upisao 17 poena, i po tri skoka i asistencije. Na drugoj strani, Begli je došao do dabl-dabla (22 poena, 10 skokova).

Susret Majamija, za koje na ovom meču nije nastupio naš Nikola Jović, i Šarlota otvorili su Hornetsi sa četiri pogođene trojke u nizu. Bolja igra Šarlota nastavila se celim tokom prve četvrtine, koju su završili vođstvom 32:24.

U drugoj četvrtini razigrali su se Ričardson i Adebajo, pod čijim naletom je Hit uspeo da izjednači rezultat na 38:38. Do kraja prvog poluvremena pridružio im se i Hajsmit, pa je Majami na kraju vodio 57:48.

Gde su stali u drugoj, košarkaši Majamija su nastavili u trećoj četvrtini, u kjoj su predvođeni Adebajom i Batlerom održavali dvocifrenu razliku. Ovaj period igre završen je rezultatom 89:80 u korist Hita.

Tokom poslednje četvrtine, Šarlot je u nekoliko navrata pretio, ali nije uspeo da prebaci preko četiri poena zaostatka. U samoj završnici meča, Batler se u poslednja tri napada svoje ekipe našao na liniji za slobodna bacanja, sa koje je doneo pobedu Majamiju rezultatom 111:105.

Upravo je Batler bio najefikasniji za Hit, sa 32 postignuta poena. Toliko je na drugoj strani upisao i Vašington.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati