Košarka

[ Izvor: Mediji ]

12. 11. 2023. 14:34 0

Hapšenja u Zadru zbog napada na Srbe

Nekoliko osoba povezanih sa napadima na novinare iz Srbije, člana Upravnog odbora Crvene zvezde i prijatelja kluba, privedeno je u Zadru.

Tu informaciju potvrdila je Ivana Grbin, portparolka zadarske policije, ne precizirajući o kom broju privedenih je reč.

Zna se da su isprva privedene dve osobe, a Grbin je navela da su se dva odvojena incidenta desila u širem centru grada, u kvartovima Voštarnica i na Bulevaru. Novinari su u napadu huligana zadobili ozbiljnije povrede i zaradili su kopče na glavama, dok su član UO Zvezde i prijatelj kluba prošli bez preloma rebara.

Njih su udarali po glavama, oborili na pod i šutirali. Zbog čega, to je pitanje na koje policija u Hrvatskoj tek mora da odgovori.

- Policija je isto veče pod nadzor stavila dve osobe koje se dovode u vezu sa događajem, a jutros je privedeno još nekoliko osoba koje se takođe dovode u vezu sa time - rekla je Grbin, a prenela hrvatska štampa.

Iz Zadra su osudili ovakvo ponašanje, ABA liga je uradila isto, ali je njen direktor Dubravko Kmetović nagovestio da neće biti uslišen zahtev Crvene zvezde da se utakmica igra pred praznim tribinama dvorane "Krešimir Ćosić".

Meč ABA lige trebalo bi da bude odigran u nedelju od 17 časova. Hrvatski mediji preneli su i reči gradonačelnika Zadra Branka Dukića koji kaže da za ovakve stvari ne postoje opravdanja.

- Ovakvo nasilno ponašanje sa sportom i sportskim takmičenjima nema nikakve veze niti za to može postojati bilo kakvo opravdanje. Ništa nije, i ne može biti povod ili alibi za nasilje i ugrožavanje nečijeg života - rekao je Dukić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati