Košarka

[ Izvor: sport klub ]

07. 11. 2023. 11:52 0

Jokić: Poenter, skakač, asistent… Sada i novinar!

Nikola Jokić briljirao je na parketu u noći između ponedeljka i utorka – pomogao je svojim Denver Nagetsima da prilično lako savladaju Nju Orleans. Posle toga je bio u centru pažnje i na konferenciji za medije – nije sačekao pitanja već je počeo da odgovara novinarima naglasivši „Već znam šta ćete me pitati, tako da ću krenuti“.

- Da, Džulijan je odigrao veoma dobro danas. Imao je veliki uticaj na našu i doneo je veliku energiju. Tek treba da nauči da će njegovi saigrači biti otvoreni kada veže nekoliko poena, ali to je sve u redu - odgovarao je Jokić posle utakmice na pitanja koja je sam sebi postavljao.

Mislio je na svog mladog saigrača Džulijana Strotera, koji je utakmicu završio sa 21 poenom.

- Da, Kolin dobro igra, ali treba malo agresivnije da igra za sebe. On sada uglavnom igra za druge, što je dobro. Ipak, nama će pomoći ako u budućnosti bude malo agresivniji - rekao je srpski centar odgovarajući ovog puta na nepostavljeno pitanje o Kolinu Gilespiju.

Jokić je ponovo igrao izvanredno i zabeležio 35 poena (15/24 iz igre, 3/5 slobodna bacanja), 14 skokova, 12 asistencija, 1 blokadu, 1 ukradenu i 2 izgubljene lopte za 36 minuta na parketu.

- Da, treća četvrtina je bila sjajna za nas, naročito posle prvog poluvremena u kojem nismo imali dobar protok lopte. Na kraju smo imali 37 asistencija, što je odlično - kazao je Jokić.

Ne treba naglašavati, niko nije pitao ništa u vezi sa trećom četvrtinom, a moglo se čuti i kako se novinari smeju činjenici da na ovoj konferenciji ne moraju da rade svoj posao, budući da Jokić želi da završi čitav proces što je pre moguće.

Na meču sa Nju Orleansom 28-godišnji Somborac došao do 108. tripl-dabla u karijeri i prestigao dve veličine kao što su Džejson Kid i Lebron Džejms. Izbio je na četvrto mesto večne liste po ovom parametru - ispred njega su samo Rasel Vestbruk (198), Oskar Robertson (181) i Medžik Džonson (138).

Sledeći protivnik Nagetsima biće Golden Stejt i to u Denveru. Tim Majkla Melouna trenutno je najuspešnija ekipa lige sa skorom 7-1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati