Košarka

Direktno.rs

05. 10. 2023. 20:23 0

Rivali na putu do OI - Brazil, Australija i Nemačka

Ženska reprezentacija Srbije igraće za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. na turniru u Brazilu protiv Brazila, Australije i Nemačke, odlučeno je žrebom u mađarskom Šopronu.

Naše košarkašice žrebane su iz trećeg šešira, a u izvlačenju su učestvovale naša trofejna kapitenka Jelena Bruks i bivša mađarska reprezentativka Lenka Kiš.

Na preostala tri kvalifikaciona turnira, u Kini će igrati Kina, Francuska, drugi kvalifikant iz američkih pretkvalifikacija i Novi Zeland, U Belgiji domaćin turnira, SAD, Nigerija i Senegal, a u Španiji domaća selekcija, Mađarska, prvi kvalifikant iz američkih pretkvalifikacija i Japan.

Poslednje dve reprezentacije koje će učestvovati na ovim turnirima biće poznate posle američkih pretkvalifikacija koje se održavaju od 9. do 13. novembra 2023. godine.

Direktan plasman već su obezbedile SAD, kao svetski šampion, i Francuska kao domaćin Olimpijskih igara. Ove dve reprezentacije igraće kvalifikacione turnire bez takmičarskog značaja, pa će iz njihovih grupa vizu za OI obezbediti još po dve selekcije, dok će iz preostale dve grupe plasman obezbediti po tri nacionalna tima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati