Košarka

[ Izvor: Mediji ]

04. 09. 2023. 11:47 2

Pešić pred Litvaniju: "Nismo gledali meč sa Amerikom"

Selektor Srbije Svetislav Pešić izašao je pred medije uoči predstojećeg duela četvrtfinala Mundobasketa sa Litvanijom. Plasman i drugo mesto u grupi I obezbeđeno je ubedljivom pobedom nad Dominikanskom Republikom.

- Ni juče nije bilo prava na grešku, takav je sistem takmičenja na prvenstvu sveta i nema nevažnih utakmica - krenuo je Pešić uvodnu reč.

Za tim je imao sve pohvale.

- Igrali su izvanredno, pokazali su timsku hemiju. Bilo je 30 asistencija. Tu košarku želimo da igramo. Protiv Litvanije to neće biti dosta, protiv njih će morati da se igra u odbrani i u napadu. Igramo protiv fizički vrlo jakog protivnika, koji svoju igru bazira na čvrstoj odbrani. Vrlo su agresivni spolja i iznutra. Protiv Dominikanske Republike je dovoljan odlična odbrana i prosečan napad da se dobije meč, a protiv Litvanije izvanredni i odbrana i napad. Moramo da imamo jednu od najboljih utakmica do sada da bi pobedili - kaže Pešić.Priznao je da niko iz ekipe nije gledao meč Litvanaca i Amerikanca u kom je sastav sa Baltika ostvario istorijski uspeh.

- To šta su radili protiv Amerike nije nam bitno. Nismo ni gledali tu utakmicu. Ta utakmica je pokazala da su čvrsti, da su pobedili na svim mečevima do sad. Potrebna je maksimalna koncentracija kao da igramo četiri utakmice na po 10 minuta. Bez obzira na prvu četvrtinu, šta god da se desi, ulazimo u drugu utakmicu, odnosno četvrtinu. To će biti jako zahtevno - navodi Pešić.
- Sposobnost dobre ekipe jeste da sakrije mane i istakne prednosti. To ćemo mi sutra probati da uradimo. I oni imaju slabosti, nema perfektnih. Treba ih otkriti i napasti. Vrlo je važno da ispoštujemo naše akcije, ne ispadamo iz napada. To je put do pobede - zaključak je Pešića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati