Košarka

J. Kolar

26. 08. 2023. 14:00 0

SP: Grci pregazili Jordan, Jago vodio Brazil do pobede

Grčka je ostvarila pobedu na startu Mundobasketa. Ona je sa 92:71 savladala Jordan, dok je novi igrač Zvezde, Jago Mateus, predvodio Brazil do rutinske pobede protiv Irana - 100:59.

Grčka je na Mundobasket došla drastično oslabljena bez glavnih zvezda - Janisa Adetkomuba, Nika Kalatesa i Kostasa Slukasa, a na utakmici protiv Jordana selektor Dimitrios Itudis nije mogao da računa ni na povređenog Konstantinosa Mitoglua.

I pored svih tih izostanaka s kojima je suočena Grčka, Jordan nije imao mnogo šansi danas. Grke je do trijumfa predvodio Janulis Larencakis sa 19 poena, 13 su ubacili Tomas Vokap i doskorašnji igrač Partizana Joanis Papapetru.

Brazil je do veoma ubedljive pobede predvodio novi plejmejker Crvene zvezde Jago Mateus, koji je meč završio sa 14 poena i šest asistencija i bio drugi najefikasniji igrač na meču. Dva poena više od njega postigao je Bruno Kaboklo.

Ipak, Brazil ima razloga za brigu posle ubedljivog trijumfa, jer se početkom treće četvrtine povredio jedan od najboljih igrača Raul Neto, koji je odmah napustio parket, a ostaje da se vidi koliko je teška povreda novog košarkaša Fenerbahčea.

Što se tiče selekcije Irana najefikasniji u azijskoj selekciji danas su bili Matin Agjanepur sa 11 i Hamed Hadadi koji je ubacio poen manje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Zvali su ga Maradona

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati