Košarka

[ Izvor: Sport klub ]

23. 06. 2023. 17:55 5

Kampacu u finalu ABA lige zakazao šut (FOTO)

Argentinski plejmejker Fakundo Kampaco došao je kao ogromno pojačanje u Crvenu zvezdu i odmah po stupanju na parket u crveno-belom dresu potvrdio da je igrač koji pravi razliku u evropskoj košarci.

Usled zabrane registracije novih igrača, kojom je srpski šampion kažnjen, 32-godišnjak iz Kordobe debitovao je u Evroligi tek u martu.

I u elitnom takmičenju je pokazao da je sposoban da nosi igru crveno-belih, ali je utisak da bi Zvezda daleko bolje prošla da je bio u sastavu tima od starta sezone, ili makar od decembra, kada je doputovao u Beograd.

Nekadašnji plejmejker Real Madrida, Denver Nagetsa i Dalas Meveriksa je bio prva ofanzivna opcija Zvezda i u finalnoj seriji ABA lige, u kojoj je tim Duška Ivanovića poražen od Partizana u majstorici.

Da li je Kampaco odigrao na očekivanom nivou?

Na pet utakmica u kojima je vodio igru Zvezde, 178 centimetara visoki plejmejker je za oko 30 minuta na parketu u proseku beležio 12,4 poena, 28% šuta iz igre (ukupno 20/66), 29% za tri poena (ukupno 13/43), 7 asistencija, 2,8 izgubljenih i 1,4 ukradene lopte. Organizatorski je bio na visokom nivou, ali je u realizaciji, čini se, izostao učinak kojem su se nadali navijači Zvezde, piše Sport klub.

Sa izuzetkom četvrte utakmice, u svakoj je imao određeni problem sa ličnim greškama - u prvom i trećem meču serije imao ih je po četiri, u drugom je ispao sa pet faulova, a u petom meču je imao tri prekršaja.

Evropski mediji navode da je Kampaco blizu povratka u madridski Real, ali i dalje nema zvanične potvrde o tome gde će eksplozivni plejmejker nastaviti karijeru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nosilac liste

Zoran Živković [20.05.2024.]




Video dana

Hvatanje bidermajera

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati