Košarka

[ Izvor: Telegraf.rs ]

03. 06. 2023. 15:58 7

Zvezda će morati da igra dva takmičenja istovremeno?!

Dugo su se čekali termini finala ABA lige, a takmičenje je konačno i objavilo kada će utakmice biti odigrane. Na zvaničnom sajtu Jadranske lige se može videti da su finalne utakmice na programu od 12. do 22. juna, što znači da će Zvezda morati da igra dva takmičenja istovremeno!

Naime, Crvena zvezda već duže od dve nedelje čeka u finalu svog protivnika iz duela Cedevita Olimpije i Partizana, gde je rezultat 1:1 u seriji, a gde se majstorica igra 6. juna. Crveno-beli su 23. maja došli do finala, što znači da već 17 dana čekajug svog rivala, dok su sada dobili i termin.

ABA liga je imala dosta problema sa rasporedom u ovoj sezoni, izašli su u susret Partizanu koji je igrao Top 8 fazu Evrolige, a to je poremetilo i čitav kalendar. Dugo se čekalo da crno-beli odigraju četvrtfinalnu seriju, potom i polufinalnu, koju još nisu ni završili.
Takođe, Partizan je odlučio da istupi iz Superlige Srbije, gde se Zvezda i dalje takmiči. Čak je i Superliga objavila termine finala, u kom će Zvezda igrati, a oni su sledeći 10./12. Jun, 13/15 i 15/18, sve u zavinosti od toga da li će se polufinalna utakmica završiti u dva ili tri meča.

Zbog toga je Zvezda izdala i saopštenje u kom je istakla da neće igrati ABA ligu, sve dok se ne završi takmičenje u Superligi Srbiji. Verovalo se da će ABA liga to uslišiti, da će dopustiti Zvezdi da odigra, međutim, oni su odredili skroz drugačije termine i dodelili ih da budu od 12. do 22. juna, što znači da Zvezda neke utakmice može da ima i istog dana?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati