Košarka

Milan Zarić

23. 05. 2023. 21:48 3

Zvezda sa PLUS 41 zgazila Budućnost i otišla u finale!

Košarkaši Crvene zvezde na silovit način plasirali su se u finale plej-ofa ABA lige, pošto su i u drugom meču deklasirali Budućnost. Slavili su crveno-beli u "Morači" sa čak 41 poenom razlike - 97:56, pa su sa 2:0 u seriji otišli dalje. Boriće se za titulu na Jadranu, i to protiv pobednika duela Partizan - Cedevita Olimpija.

Pre devet dana u dvorani "Aleksandar Nikolić" crveno-beli su slavili sa 38 poena razlike (93:55), a večeras su samo nastavili tu dominaciju i u "Morači", gde su naneli novi debakl ekipi Budućnosti.

Na kraju 97:56 za Crvenu zvezdu, koja sa 2:0 u pobedama ide u finale, gde sada čeka boljeg iz predstojećeg dvoboja Partizana i Cedevita Olimpije.

Samo u prvoj četvrtini je ekipa Budućnosti bila ravnopravan rival, čak i nešto bolji, jer je uglavnom bila u vođstvu, ali od početka drugog kvartala kola su im krenula nizbrdo i do kraja meča nisu uspeli da ih zaustave.

Luka Mitrović je obeležio prvo poluvreme sa 16 poena i pet skokova, a Budućnost je u prvih osam minuta druge četvrtine upisala samo četiri poena.

Zvezda je na poluvremenu imala 14 poena prednosti, bilo je 48:34 za crveno-bele, što je još uvek bila podnošljiva razlika za Podgoričane.

Ali, kada je za samo pet minuta igre u trećoj četvrtini ta razlika udvostručena, postalo je jasno da će Budućnost doživeti još jedan debakl i da Zvezda ide u finale. Već u tim trenucima je deo navijača Budućnosti počeo da napušta dvoranu, ali Zvezda nije popuštala.

Razigrali su se u nastavku i Bentil, Ivanović, Marković, Zvezda je od početka druge četvrtine fantastično igrala u odbrani i razlika se konstantno uvećavala, opet do četrdesetak poena u korist Zvezde, kao i u prvom meču.

Na kraju, Luka Mitrović najfikasniji u Zvezdi sa 17 poena i 5 skokova za samo 11 minuta na terenu, Nemanja Nedović 13 poena, Martin 12, Vildoza 10.

Kod domaćih Igor Drobnjak 11 poena, O'Brajen 9, Kaba 8 poena i 7 skokova...

BUDUĆNOST - CRVENA ZVEZDA 56:97 (26:25, 8:23, 11:29, 11:20)

Dvorana: "Morača". Gledalaca: 4.200. Sudije: Matej Boltauzer, Milan Nedović, Denis Hadžić.

BUDUĆNOST: Rejnolds 5, Bel-Hejns 2, Atić 4, Kaba 8, Lekomt, Lazić 6, O'Brajen 9, Ilić,, Jagodić Kuridža 4, Drobnjak 11, Grin 5, Kamenjaš 2.

CRVENA ZVEZDA: Vildoza 10, Kampaco 5, Mitrović 17, Lazić 2, Martin 12, Dobrić 7, Ivanović 6, Nedović 13, Marković 2, Kuzmić 3, Petrušev 14, Bentil 6.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati