Košarka

[ Izvor: meridian sport ]

22. 05. 2023. 12:02 0

Kampaco: Zvezda u Top 8? Srce mi kaže "da"

Fakundo Kamapco, košarkaš Crvene zvezde Meridianbet, u intervjuu za Meridian sport je sumirao utiske u dosadašnjem delu sezone tokom kojeg su crveno-beli osvojili Kup Radivoja Koraća i ostali bez Top 8 Evrolige.

Kampaco je sredinom decembra prošle godine došao na Mali Kalemegdan, ali je zbog zabrane registracije igrača koju Zvezda imala morao da se načeka, te je prvi meč u Evroligi odigrao tek 2. marta protiv Bajerna u Minhenu.

Mišljenje mnogih navijača je da bi crveno-beli, da je Kampaco dobio priliku da zaigra ranije, vrlo verovatno bili u Top 8, a onda... Ko zna.

- Želim da kažem "da"! Pazite, ne radi se tu o jednom igraču, ovo je timski sport i uvek je potrebno vremena meni i Luki kao novim igračima, pa i novom treneru, da se sve to posloži i adaptira. I pored toga, želim da odgovorim sa ‘da’ zato što smo verovali da možemo da budemo u Top 8, u najmanju ruku. Posle toga je sve moguće - rekao je Kampaco u intervjuu za Meridian sport i nastavio:

- Tokom regularnog dela sezone smo dokazali da možemo da se takmičimo sa svima, pa i sa najboljim timom u Evroligi. Srce mi kaže ‘da’, ali nikada nećemo moći to da znamo. Jedino što sada možemo da uradimo je da usmerimo energiju na to da nastavimo da radimo sve što smo i do sada – da pobeđujemo i rastemo kroz svaki trening. Mislim da moramo da energiju u potpunosti moramo da usmerimo ka tome - dodao je Kampaco.

Mimo Evrolige, Zvezda je u finalu Kupa Srbije savladala Partizan i osvojila trofej, dok je u ABA ligi na pobedu od finala.

- Mislim da je prošlo dobro. Naš glavni cilj je, naravno, bio da uđemo u plej-of. Evroliga je baš teška, svi mogu da vas pobede, ali mogli smo i mi svakog, to smo i dokazali. Ne znam... Imali smo sjajnu regularnu sezonu. Bili smo blizu, imali smo neke teške poraze – protiv Albe, Bajerna – ali smo imali i neke sjajne pobede – protiv Olimpijakosa u obe, bili smo blizu protiv Barse, tu smo u obe utakmice igrali sjajnu košarku. Na kraju, to je što je - kaže iskusni Argentinac.

Nije dolazak nekadašnjeg šampiona Evrope sa Real Madridom jedina promena koja se desila u taboru Crvene zvezde Meridianbet ove sezone. Luka Vildosa je došao 13. oktobra, a Duško Ivanović je preuzeo ekipu od Vlade Jovanovića tek 14. novembra.

- Moramo da prihvatimo to i pokušamo da napredujemo kao tim tokom sezone. Ovaj tim je počeo sa novim rosterom, sredinom sezone su se desile neke promene, došao li smo novi trener, Luka i ja, bila je i zabrana registracije... To je promenilo stvari i bilo nam je potrebno vreme da se na to priviknemo, ali mislim da sada, a i već neko vreme, igramo baš dobru košarku i da iz svake utakmice napredujemo kao tim - izjavio je Kampaco u intervjuu za Meridian sport.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati