Košarka

Direktno.rs

21. 05. 2023. 20:53 6

Real jedva preskočio Partizan, pa osvojio Evroligu!

Evroliga je dobila novog šampiona! Košarkaši Real Madrida savladali su 79:78 (24:17,21:28,18:14,15:20) Olimpijakos u finalnoj utakmici Evrolige.

Ajzeja Kenan je sjajno počeo meč trojkom iz dotrčavanja, ali je uzvratio Ndiaj. Kenan je pogodio i drugu trojku, a Real je imao problem sa pikom Olimpijakosa što je bilo očigledno na startu susreta. Vezenkov je ušao u ritam vrlo brzo, a Real nije mogao da pogodi ništa, pa je posle nove trojke Kenana bilo 17:10, a nakon izvrsne kontre Olimpijakosa i novih poena Vezenkova bilo je 19:10.

Odlično je Olimpijakos pronašao način da zaustavi Tavaresa koji nije imao nikakvo rešenje u napadu. Hezonja je bio taj koji je probudio ekipu Reala iz sna, sam je napravio seriju 4:0, ali je na drugoj strani Slukas pogodio novu trojku za Olimpijakos. Imao je odgovor i Serhio Rodrigez koji je pogodio trojku za 27:24.

Zonska odbrana Real Madrida je dala rezultata pa je ekipa Ćuša Matea povela sa 32:34 posle trojke Kozera.Promene u vođstvu su bile baš česte, pogodio je trojku i Rendolf, pa onda i Hezonja za 38:40 u korist Madriđana, da bi Hrvat zakucao u kontri za najveću prednost ovog tima. Pogodio je i Musa trojku za 40:45, ali se Olmpijakos vratio vrlo brzo preko Mekisika.
Zadnji napad je imao Real Madrid, ali nije bilo pogotka Ljulja.

Ono što je trebalo da učine košarkaši Olimpijakosa, učinili su, a to je da pojačaju u odbrani gde je bilo propusta u prvom poluvremenu. Posle trojki na obe strane (Musa i Kenan), Kenan vezuje novih šest poena i sam pravi seriju 6:0, ali je onda Mateo opet potegao za svojim tajnim oružjem - zonskom odbranom. I opet je dalo rezultata, nekoliko promašaja Olimpijakosa, trojka Vilijams-Gosa, pa novi njegovi poeni za 59:59. No, Grci sa četiri uzastopna poena su otišli na poslednju pauzu između četvrtina.

Dobra odbrana Olimpijakosa je obeležila početak poslednje deonice, pa je ekipa Jorgosa Barcokasa povela sa 6 poena razlike, a onda Vezenkov pronalazi način da probije zonu Reala za 68:61 na osam minuta do kraja. Kozer je bio čovek koji je držao Real u igri, sa dve trojke je popravio raspoloženje, ali je Vezenkov pogodio novu trojku za 74:67!

Dugo su Grci bili bez koša, a u poslednja tri minuta ušli smo sa prednošću Olimpijakosa, bilo je 76:70 i to posle tehničke trenera Matea. Ista razlika je bila i na ulasku u poslednja dva minuta...
I onda Serhio Rodrigez - vezao je pet poena, bilo je 78:77, Olimpijakos je imao napad i promašio je Fal.. 

Real je imao napad i 12 sekundi posle faula i tajm-auta Matea. Serhio Ljulj je rešavao, pogodio za 79:78 na tri sekunde do kraja, Barcokas je morao nešto da smisli. Nije uspeo, Slukas je promašio, Real je šampion Evrope!

Uzalud 29 poenna Vezenkova, 21 Kenana, 14 Mekisika, Real je imao više raspoloženih. Rodrigez 15 poena, Tavares 13 poena i 10 skokova, 12 poena Hezonje, Kozer 11 poena...

Olimpijakos - Real Madrid 78:79 (24:17, 21:28, 18:14, 15:20)

Dvorana: Žalgirio arena (Kaunas); Sudije: Saša Pukl, Gitis Vilijus, Medi Difala

Olimpijakos: Volkap 9, Kenan 11, Luncis 3, Larencakis 3, Fal, Slukas 6, Vezenkov 29, Papanikolau 6, Bolomboj 2, Piters, Blek, Mekisik 14

Real Madrid: Vilijams Gos 9, Kozer 11, Rendolf 3, Fernandez 3, Abalde, Hanga 2, Hezonja 12, Rodrigez 15, Tavares 13, Ljulj 2, Ndiaje 3, Musa 6

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati