Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

22. 04. 2023. 06:31 0

Bogdan: Dobro sam, nisam povređen! Pobeda!

Neće se Atlanta tek tako predati. Jeste Boston izraziti favorit u četvrtfinalu Istočne konferencije, ali na popularnu "metlu" može da zaboravi. Jer Hoksi su u trećoj utakmici sprečili brejk, slavili posle velike drame (130:122) pred svojim navijačima i smanjili rezultat u seriji na 2:1, a značajnu ulogu u tome što se ekipa Kvina Snajdera nije našla na rubu eliminacije imao je i Bogdan Bogdanović.

Srpski košarkaš bio je najzaslužniji što je Atlanta na odmor otišla sa prednošću od sedam poena razlike. Savršeno poluvreme odigrao je srpski košarkaš. Bez greške je šutirao iz igre (6/6 iz igre od čega 3/3 za tri) i do pauze bio najefikasniji košarkaš domaće ekipe sa 15 poena, pride zabeležio i dva skoka, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu.

Posebno inspirisan bio je Bogdanović tokom druge četvrtine u kojoj je Atlanta preokrenula rezultat. Opet, u velikoj meri Bogdanovom zaslugom. Pomogao je ekipi brzim poenima da na startu drugog kvartala sustigne rivala, a potom i da se odlepi. Sredinom četvrtine pogodio je trojku za plus šest (59:53), nepuna dva minuta još jednu, dalekometnu za plus 12 (68:56).

Međutim, u nastavku gotovo da ga nije bilo. Ruku na srce, uzeo je u drugom poluvremenu samo dva šuta, oba neprecizna, pa je meč i završio sa 15 poena, koliko je imao još na pauzi. Na kraju krajeva, nije previše vremena ni proveo na parketu u drugom delu (ukupno 23 minuta). Ušao je u igru pet minuta pre kraja treće četvrtine, a napustio na samom startu poslednje deonice kada ga je Malkolm Brogdon ramenom udario u lice i više se srpski reprezentativac nije vraćao na teren.

- Dobro sam, nisam povređen! Pobeda! - oglasio se Bogdanović na Tviteru posle meča.

U tim trenutku kada je Bogdanović napuštao igru, ozbiljno se zakuvalo u Stejt Farm areni. Seltiksi, koji su sredinom treće četvrtine na trenutak uspeli da izjednače rezultat, u četvrtoj deonici prilazili su na poen ili dva razlike Atlanti, sve su radili Džejson Tejtum i Markus Smart ne bi li režirali preokret, ali nisu uspeli. Tre Jang i Dežonte Mari, koji su od Bogdanovića u drugom poluvremenu preuzeli palicu, uvek su imali spremne odgovore za Bostonov tandem, a vezanim na dva minuta pre kraja meča definitivno su prelomili utakmicu.

Jang je utakmicu završio kao najefikasniji pojedinac sa 32 poena, devet asistencija i šest skokova, dok je Mari ubacio 25 poena, zabeležio šest skokova i pet asistencija. Tejtum je na drugoj strani postigao 29 poena, uz 10 skokova i pet asistencija, a Smart je stao na 24 poena, osam asistencija i tri skoka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati