Košarka

[ Izvor: Mediji ]

19. 04. 2023. 07:17 0

Boston prejak za Bogdana i Atlantu

Košarkaše Atlante, utisak je, samo čudo može spasiti rane eliminacije u prvoj rundi doigravanja protiv Boston Seltiksa. Drugi meč u "Gardenu" bio je, istina, neizvesniji od prvog, ali ni govora toliko da Seltiksi uđu u problem pred svojim navijačima. Hoksi su "pali" pod rafalom Derika Vajta koji je sa 14 poena u poslednjoj deonici odbio nalet Bogdana Bogdanovića i ostalih i usmerio tim iz Masačusetsa ka mirnom trijumfu - 119:106.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović bio je među najboljima u poraženom sastavu sa 18 poena, treći strelac tima, uz četiri trojke iz sedam pokušaja. Njegova dva dalekometna hica u poslednjoj deonici, za 96:88, odmah u narednom napadu i za 99:91, bili su tračak nade za tim iz Džordžije no Vajt je na drugoj strani bio neumoljiv. Bez greške!

Uzvraćao je istom merom nekadašnji adut San Antonia i ključno doprineo da uguši svaku nadu gostiju i prilično im ubio borbeni moral u prelomnom periodu utakmice. Vajt je meč završio sa 26 poena (iz igre 11/16), bio je udarna napadačka pesnica uz standardne lidere tima Džejsona Tejtuma (20p) i Džejlena Brauna (18p). Kandidat za najboljeg šestog igrača sezone Malkolm Brogdon doneo je sa klupe Bostonu 13 poena.
U "Gardenu" je blistao još jedan nekadašnji igrač San Antonija, Vajtov dugogodišnji saigrač iz Sparsa Dežonte Marej koji je parirao nekadašnjem saborcu sa 29 poena, no Atlanti je bilo potrebno mnogo više od jednog ekstra pojedinca da uđe u egal borbu sa favoritom.

Tre Jang nije imao najbolje šutersko veče, tek 9/22 za plemejkera ekipe, ukpno 24 poena, dok je Hanter upisao 18.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati