Košarka

Direktno.rs

31. 03. 2023. 22:55 4

Zvezda pobedila Asvel, ali ostala bez Top 8

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Asvel sa 76:60 u 32. kolu Evrolige, međutim bila je ovo "pirova" pobeda, budući da su u ovoj rundi nade crveno-belih u plasman u Top 8 ugašene.

Solidno ispunjena arena u Vilerbanu bila je domaćin susreta dva tima, iako je domaćin u katastrofalnom ritmu i nosi se sa brojnim poteškoćama povodom skrivanja celokupnih primanja Žofrija Lovernja i Nanda de Koloa. Mnogo problema u prvom poluvremenu i znatno bolja energija i koncentracija u drugom omogućili su Crvenoj zvezdi trijumf koji im nije bio dovoljan da zadrže nade o Top 8 imajući u vidu pobede Partizana i Žalgirisa.

Zvezda je počela sa Kampacom na poziciji plejmejkera, Lazarević, Vildoza, Bentil i Kuzmić pravili su mu društvo na startu koji nije bio najbolji za crveno-bele. Dve izgubljene lopte u prvih 45 sekundi i neiskorišćena prva tri napada za početnu prednost Asvela (0:4). No, uprkos vidnoj miskomunikaciji u ofanzivi Crvene zvezde i ne baš dobro postavljenim napadima, crveno-beli vezuju pet poena i preokreću pogocima Bentila za tri i Vildoze. Ben Bentil je raspoloženo ušao u utakmicu, dve trojke, osam od prvih 10 poena svog tima bilo je njegova kreacija.

S druge strane, Asvel je ulazima i pod obručem stvarao napadački učinak. Nando de Kolo je bio najveća pretnja za Crvenu zvezdu i već posle prvog kvartala ubacio je devet poena. Doduše, tri su stigla sa penala i dok je francuski predstavnik imao pet posle 10 minuta igre, Zvezda samo jedno. Ipak, izgubljene lopte zaista su mučile Ivanovićevu ekipu. Bilo ih je pet. Ono što je ostalo upečatljivo iz ovog dela duela jeste oprema Hasana Martina koji je igrao u dresu namenjenom za ABA ligu.

Sa dve trojke Vildoze i Holanda, Zvezda ulazi u nešto bolji napadački ritam nego li što je to bio slučaj 10 minuta ranije, ali taj momentum ih nije dugo držao. Di Bost se uključio u meč, Jonah Metjuz takođe i uz De Koloa koji se našutirao penala u prvom delu (6/6) kreiraju 10 poena prednosti. Zvezda je to uspela da prepolovi do pauze za 42:37 posle 20 minuta utakmice.

Nije ga bilo od početka, ali s startom drugog dela igre, ponovo se pojavio Ben Bentil. Odlična reakcija u defanzivi, trčanje u kontri i zakucavanje okreću rezultat na stranu Crvene zvezde. Dobro su koristili Ognjena Kuzmića u "piku". Ozbiljniji pristup srpskog tima odmah se odrazio na ishod na semaforu. Broj izgubljenih lopti se smanjio, energija je bila vrlo dobra i nedostajalo je samo da dodatno poboljšaju realizaciju. Samo 11 primljenih poena u 3/4 je više nego zavidno. Ubacili su 19.

Nošeni energijom iz prethodnog perioda, košarkaši Crvene zvezde uzeli su utakmicu pod svoju kontrolu. Primoravali su Asvel na teške šuteve, a u suprotnom smeru kreirali prednost preko lucidnog Kampaca i Dobrića. Tu Zvezda dolazi i do +12 na šest minuta pred kraj. Bilo je nestvarno videti semafor i spoznati da je Asvel posle pet i po minuta u poslednjoj četvrtini ubacio svega JEDAN poen.

Uprkos svemu tome, Zvezda nije napadački blistala, već su se dovoljno "utegli" protiv nedorasle ekipe Asvela.

Ognjen Dobrić je bio najefikasniji igrač crveno-belih sa 18 poena, 11 je ubacio Fakundo Kampaco. Nando de Kolo je ubacio 14 u ekipi francuskog predstavnika.

ASVEL - CRVENA ZVEZDA 60:76 (19:17, 23:20, 11:19, 7:20)

Dvorana: "Astrobal". Sudije: Huan Karlos Garsija, Robert Lotermozer, Eduard Udjanski.

ASVEL: Metjuz 6, Bost 11, Kaudi 11, Dio, Tajus 4, Risaker 5, De Kolo 14, Fal 4, Lajti, Obasoan 3, Pons 2.

CRVENA ZVEZDA: Holand 3, Vildoza 10, Lazarević, Kampaco 11, Mitrović 4, Martin 3, Dobrić 18, Ivanović, Marković 3, Kuzmić 6, Petrušev 8, Bentil 10.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati