Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

29. 03. 2023. 20:53 0

Zvezda pokidala Valensiju na froncle

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su 92:73 (20:21,26:20,23:21,23:11) Valensiju u okviru 31. kola Evrolige.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Filip Petrušev sa 20, dok je Ognjen Dobrić ubacio poen manje. Kampaco je postigao 15 poena uz sedam asistencija. Najbolji u gostujućoj ekipi bio je Džona Radebo sa 14 poena.

Crvena zvezda nakon večerašnje pobede ima skor od 14 pobeda i 17 poraza i nalazi se na deobi 11. mesta sa Valensijom i Armanijem.

Zvezda je dobro započela utakmicu uuvodnim poenima Kampaca i Martina, a nakon trojke Petruševa crveno-beli su poveli sa 7:2. Ipak, ubrzo su gosti izjednačili, a do kraja prve četvrtine igralo se u egalu. U redovima Valensije razigrao se Radebo, a poenima Lopeza-Arostegija u poslednjim sekundama "slepi miševi" su prvu deonicu rešili u svoju korist sa 21:20. Početak druge deonice protekao je u znaku Luke Mitrovića koji je u defanzivi stvarao glavoblje centru gostiju Riveri, dok je u napadu bio prva opcija domaćih. Kada su videli da u reketu nema prolaza gosti su se oslonili na šut za tri poena, i ubacili tri vezane trojke koje su ih održavale u vođstvu.Zvezda je stigla do preokreta enegrijom Bentila koji je prvo uhvatio ofanzivni skok, a zatim i vezao četiri poena za vođstvo crveno-belih 32:30 na polovini druge četvrtine. Tada je u igru ušao i Holand koga dugo nismo videli na parketu u Evroligi. Upravo je trojkom Holanda Zvezda stigla do šest poena prednosti (39:33), a ubrzo zakucavanjem Martina i do maksimalnih +8 (41:33) u finišu prvog poluvremena. Gosti su do velikog odmora malo smanjili zaostatak i otišli na odmor sa decifitom od pet poena (46:41).

Nastavila je Zvezda sa dobrom igrom i na startu drugog poluvremena. Vildoza je pogodio trojku, a zatim Petrušev uhvatio ofanzivni skok i položio za prvu dvocifrenu prednost crveno-belih (53:43). Domaći su do poena dolazili lako, ali je Valensija uzvratila sa dve vezane trojke koje nisu dozvolile Zvezdi da napravi veću razliku.U nastavku treće četvrtine obe ekipe su lakše dolazile do poena. Valesnija uglavnom na iz igre jedan na jedan, a Zvezda timskom košarkom i velikim brojem asistencija u čemu je prednjačio Kampaco. Kada je Argentinac izašao sa parketa crveno-beli su teže dolazili do poena, ali su uspeli da zadrže prednost pred poslednju deonicu zahvaljujući poenima Petruševa. Na kraju treće četvrtine bilo je 69:62.Sjajnom minijaturom i polaganjem uz faul Bentila domaći su poenterski započeli poslednju četvrtinu. I na drugom kraju terena bio je dobar košarkaš iz Gane koji je iznudio faul u napadu Hermanosana, ali je tom prilikom došlo do lakše povrede, te je morao da izađe iz igre. Gosti su bili nervozni zbog zaostatka i pravili puno grešaka u uvodnim minutima poslednje deonice, a nakon manje od tri minuta ispunili su bonus, što je bio dodatni problem za "slepe miševe".Trojkom Holanda crveno-beli su došli do nove maksimalne prednosti +12 (76:64) i sigurno išli ka novom evroligaškom trijumfu. Trojkom Džonsa na tri i po minuta pre kraja Valesnija se spustila na jednocifrenu razliku (78:69), ali je Dobrić trojkom vratio dvocifrenu prednost domaćinu, a Petrušev zakucavanjem za +14 (85:71) "zacementirao" Zvezdinu pobedu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati