Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

26. 03. 2023. 06:36 0

Počistio Milvoki: Jokić bacio Janisa u senku (VIDEO)

Svašta je moglo da se očekuje u derbiju najboljih ekipa Zapadne i Istočne konferencije NBA lige, ali niko baš nije mogao da zamisli ovakvu dominaciju Denvera u okršaju sa Milvokijem - 129:106 uz 31 poen Nikole Jokića.

Srpski as je u direktnom obračunu eliminisao centra Baksa, Bruka Lopeza, ali i bacio senku na partiju Janisa Adetokuba. Grčki as je postigao isti broj poena kao Jokić, podelivši prvo mesto liste strelaca na ovom meču, ali su njegovi poeni imali daleko manji učinak po pitanju konačnog rezultata utakmice.

Utakmicu je između ostalog obeležilo i neverovatno zakucavanje Džefa Grina, po mnogima jedno od najboljih u čitavoj sezoni, posebno što je posterizovao Adetokunba. Krilni centar Nagetsa je na početku četvrte četvrtine prosto razneo protivnički obračun i sve svoje čuvare, bacivši publiku i svoje saigrače na klupi u stanje potpunog transa.

Jokić je meč protiv verovatno najbolje defanzivne ekipe u ligi okončao sa dabl-dabl učinkom, pošto je imao i 11 asistencija, uz šes skokova. Sa druge strane, Janisu je nedostajao jedan skok za dab-dabl, a imao je i četiri asistencije. Najbliži njihovom učinku bio je Džamal Mari sa 26 poena, devet asistencija i šest skokova. Jokić je ečeras probio i cifru od 12.000 postignutih ligaških poena u NBA.

Denverova igra u odbrani u drugom poluvremenu predstavljala je direktan pokazatelj da ekipa Majlkla Melouna ima kapaciteta da se ozbiljno nadogradi. Milvoki je u prve dve četvrtine ubacio 66 poena. Dodavao je gas, a tokom poslednje deonice konstatno uvećavao prednost i u dva navata u samoj završnici dostizao maksimalnih +25.

Nagetse do kraja marta očekuju mečevi sa Filadelfijom i Nju Orleansom kod kuće, odnosno ukupno osam utakmica do starta plej-ofa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati