Košarka

Direktno.rs

23. 03. 2023. 06:44 0

MVP partija: Jokić zatrpao koš Vašingtona (VIDEO)

Denver je savladao i Vašington za kraj turneje po Istoku SAD sa 118:104, uz 31 poen Nikole Jokića koji je još jednom sjajnom partijom napravio najbolju moguću uvertiru za ono što mu sledi - mečevi protiv direktnih rivala za MVP trofej Janisa Adetokumba i Džoela Embida.

Nagetsi naredni meč igraju protiv Milvoki Baksa (subota na nedelju) i Filadelfije Seventisiksers (ponedeljak na utorak), obe pred svojim navijačima, koji će tako na delu moći da gledaju dupli spektakl, dvostrukog uzastopnog najkorisnijeg igrača lige protiv najvećih izazivača.

A u prestonici SAD, Vašingtonu, srpski as je još jednom potvrdio etiketu najboljeg igrača najjače lige.

Uz 31 poen, u statističke kolone uneo je i 12 skokova, sedam asistencija itri ukradene lopte. Procenat šuta je ponovo bio na visokom nivou kod Somborca. Za dva je šutirao 10/13, za tri 2/3, sa penala 5/5.

Gosti iz Kolorada su meč definitivno prelomili u trećoj četvrtini u kojoj su oduvali Vizardse sa 39:16, uz šest ubačenih trojki u tom periodu. Od starta te deonice Denverova kanonada spolja je davala rezultata, redom su pogađali Jokić, Marej, nadovezao se Porter koji je nastavio u tom ritmu i domaćima više nije bilo spasa.

Poslednja četvrtina bila je samo stvar rutine za lidere Zapadne konferencije koji su se ovom pobedom dodatno učvrstili na čelu (49-24).

U pobedničkom timu, osim Jokića, najviše se istakao Majkl Porter Džunior sa šest trojki i 21 poenom, te Marej sa 17 poena, dok je Braun sa klupe dodao 14.

Kod Vašingtona, prednjačio je dvojac Porzigins - Avdija.

Letonac je doneo 25 poena domaćem timu, Izraelac je imao 16, osim njih dvocifren je bio još samo Gudvin (12 poena) i to je bilo sve što se tiče ozbiljnog napadačkog arsenala ekipe koja pokušava da se domogne desete pozicije na Istoku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati