Košarka

[ Izvor: Mediji ]

21. 03. 2023. 13:31 8

Cibona prodala Zvezdi mesto u Evroligi za 800.000 evra

Košarkaški klub Cibona je najveći uspeh u ABA ligi, ispostaviće se i poslednji, napravila 2014. godine kada je u Beogradu osvojio regionalno takmičenje. Međutim, igrači nisu osetili plodove svog uspeha i odličnog rezultata koji se ogledao u Evroligi naredne sezone.

Posledice uspeha, odnosno mesto u Evroligi, Cibona je, zbog loše finansijske situacije, predala, odnosno podala, Crvenoj zvezdi. Toga se seća nekadašnji hrvatski košarkaš Franjo Arapović, čiji sin Marko je bio deo tima iz Zagreba koji je osvojio regionalno takmičenje. Nekadašnji centar Hrvatske je u podkastu ProSport izneo i detalje tih kupoprodajnih dešavanja.

- Ljudi iz Cibone prodaju Evroligu Zvezdi i mi znamo da je prodata. Sada taj čovek, koji je najviše uzeo, pravi apartmane na Krku, pet apartmana. Mislim sve se zna. Otvorimo to. Gledam televiziju gde predsednik Zvezde Nebojša Čović, na konstataciju novinarke kako je dobila informaciju da su pre dva dana u Ljubljani od Cibone kupili Evroligu za 800.000 evra, on kaže "to je mnogo manje od 1.200.000 koliko je tražio ULEB". I šta sad? - zapitao se Franjo Arapović.

U to vreme su iz Skupštine grada Zagreba stizale obećanja će biti novca za učešće hrvatskog kluba u elitnom takmičenju.

- Ne znam da li se sećate, gradska Skupština je izglasa ekstra proračun za nastup Cibone u Evroligi. Biće para da se igra Evroliga. Sedam dana kasnije igra Zvezda umesto Cibone. Ko je bio trener Cibone, koliko je bio trener i koliko mu je sin bio trener posle toga. Upravo je taj bio domaćin večere u Ljubljani - rekao je Arapović senior.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati