Košarka

Direktno.rs

19. 03. 2023. 08:33 40

Čović od "želimo na fajnal-for" do "ne palimo se na Top 8"

U toku je Zvezdina košmarna sezona, kako ju je na RTS opisao Nebojša Čović, predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda. Naravno, ona može da se spasi osvajanjem ABA lige, delimično i domaćim prventvom, ali kad je u pitanju Evroliga - iza crveno-belih je totalni neuspeh.

Upitno selektiran tim za ovu sezonu, svakako limitiran za elitno evropsko takmičenje, pa još i dolazak trenera Vlade Jovanovića, u ovom trenutku nedoraslog za Evroligu, stavili su okove na Zvezdine domete.

- Ako nisi sa Cibonom prošle sezone uspeo da osvojiš ništa u Hrvatskoj, šta te preporučilo za evroligaša - pitali su se tada oni koji su prognozirali još jednu neuspešnu sezonu tima sa Malog Kalemegdana u Evropi.

Dolaskom Duška Ivanovića, dosta toga se promenilo nabolje, ali posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća, Zvezda je toliko pala u igri i rezultatu, da je - neprepoznatljiva. Kaunas, Minhen, Atina, Partizan, Zagreb... redom su pokazivali sve slabosti ovog igračkog kadra, ali i crnogorskog stručnjaka, i aktuelne uprave...

- Ovo je košmarna sezona, ali nikad se nismo palili na Top 8 - rekao je u subotu ujutru na RTS Čović.

Prvi čovek crveno-belih, ipak, zaboravlja da je pre početka Evrolige, uz ogromnu finansijsku pomoć države, najavljivao plasman u Top 8, a pokazivao želju da crveno-beli odu na fajnal-for.

Gde se izgubiše ambicije i kako se to Zvezda nikad, kako kaže Čović, nije palila na plej-of Evrolige? Dok Partizan gazi ka Top 8 Evrolige, Čović će morati da objasni javnosti, navijačima i još po nekom - gde se izgubiše ambicije i hrabre izjave?!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 40

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati