Košarka

[ Izvor: Mediji ]

18. 03. 2023. 07:00 0

Majkl Džordan prodaje svoj udeo u Hornetsima

Još 2010. godine, Majkl Džordan je platio 180 miliona dolara za manjinski udeo u Šarlot Bobkestima. Na kraju je vratio ime Hornetsa timu i bio je većinski vlasnik franšize.

U periodu od 13 godina, njegov udeo je porastao od onoga što je platio na početku na 1,7 milijardi dolara. Za to vreme, tim nije uspeo da osvoji nijedno prvenstvo i izgleda da ga neće osvojiti uskoro.Za ljude u Šarlotu, Hornetsi su trenutno projekat budućnosti koji je gradio Majkl Džordan, ali to se danas menja. Prema pisanju inostranih medija Džordan trenutno vodi ozbiljne razgovore o prodaji svog većinskog udela.

Potencijalni kupac njegovih akcija je grupa koju predvode manjinski vlasnik Hornetsa Gabe Plotkin i manjinski vlasnik Atlanta Hawks, Rik Šnal. Još je dug put do pregovora, ali obojica definitivno pokušavaju da postignu sporazum.

Za Majkla Džordana ovo je bila velika investicija koja je desetostruko umnožila njegovo bogatstvo. Ako se to dogodi, Džordan će otići sa nešto više od 1,5 milijardi dolara u džepu i prepustiti rekonstrukciju tima novim vlasnicima. I Plotkin i Šnal ulažu sve napore da se ovaj dogovor ostvari i žele da zajedno budu suvlasnici Hornetsa.Iako se više neće baviti timom, Majkl Džordan bi i dalje ostao kao manjinski vlasnik u franšizi, ali više ne želi da bude deo svakodnevnih aktivnosti. Bezbroj puta smo videli koliko je Džordan ulagao u igre na terenu, ali i frustriran rezultatima tima.

Hornetsi su samo dva puta igrali plej-of, poslednji put 2016. godine. Kroz klub je prošlo pet trenera i nisu imali veliku zvezdu još od Kembe Vokera. Ni ove sezone Hornetsi ne blistaju, trenutno su na pretposlednjem mestu na tabeli Istočne konferencije sa 22 pobede i 49 poraza.Odlazak Džordana će biti zabeležen u istorijskim knjigama kao prvi i jedini crni većinski vlasnik bilo kog NBA tima u istoriji lige. Veliki trenutak došao je 2019. godine, kada je platio još 275 miliona dolara za taj većinski udeo koji danas pokušava da proda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati