Košarka

[ Izvor: Basketnews.com ]

12. 03. 2023. 20:48 0

Nedović: Kao da nismo isti tim...

Pred nama je ključan period sezone i u Evroligi i u ABA ligi. Očekivano, večiti rivali su u centru pažnje. Dok Partizan sigurno korača ka plej-ofu elitnog takmičenja, Crvena zvezda posustaje. Klub sa Malog Kalemegdana je u jednom momentu izgledao nezaustavljivo, posebno u decembru prošle godine, ali kako vreme odmiče -crveno-beli sve slabije izgledaju. Gube se utakmice i u ABA ligi, a posebno bolan poraz bio je u Atini, gde je Zvezda dominirala protiv Panatinaikosa, a posle toga sve prosula i tako praktično zatvorila sebi vrata plej-ofa.

Posle utakmice, za specijalizovani portal BasketNjuz pričao je Nemanja Nedović, jedan od lidera u ekipi Crvene zvezde. Kako je sam istakao, ni njemu nije baš najasnije zbog čega ekipa nije na nivou kada se to najviše očekuje.

Zvezda je sada 14. na tabeli Evrolige sa 12 pobeda i 16 poraza, a sada je čeka i večiti derbi sa Partizanom u ABA ligi.

- Nemam predstavu - odgovorio je Nedović na pitanje da li Zvezda i dalje ima šansu da se plasira među osam najboljih u Evroligi:

- Ne znam, zaista... Ne gledam druge rezultate. Verujem da drugi gledaju, ali ja volim da se spremam isključivo od meča do meča i da se samo na njega koncentrišem. Ne znam zbog čega nismo bili na nivou na najbitnijem meču sezone u Evroligi.

Osvrnuo se potom na kompletnu sezonu. Posle lošeg starta, kada je na klupi bio mladi trener Vladimir Jovanović, veliki preokret se dogodio kada je stigao Duško Ivanović. Zvezda je tada nanizala šest pobeda u Evroligi, ali sada...

- Imali smo uspona i padova. Kada je trener Ivanović došao, igrali smo zaista odlično. Ipak, stvari su se promenile sredinom januara. Kao da više nismo isti tim. Posle osvajanja Kupa sam mislio da ćemo se vratiti na prethodni nivo, ali to se nije dogodilo.

Pokušao je da analizira trenutnu situaciju.

- Svi smo znali uloge i igrali smo dobro kao tim. Zašto smo prestali to da radimo, zaista ne znam. Moramo da damo sve od sebe i da se izdignemo iz ove situacije. Mislim da je sve i dalje moguće. Imamo još šest utakmica u Evroligi i mislim da je sve moguće. Međutim, moramo da priznamo da nismo bili na očekivanom nivou na ključnim mečevima.

Glavna tema je i dalje Fakundo Kampaco. Argentinac je stigao kao veliko pojačanje Zvezde, ali nije igrao mečeve Evrolige puna dva meseca dok je čekao da kazna Zvezde istekne. Protiv Panatinaikosa je bio ispod očekivanja. Nije se upisao u listu strelaca.

- Imati Fakunda kao plejmejkera je privilegija. Siguran sam da su svi želeli da zaigra i ranije, ali to nije bilo do nas...

Otkrio je Nedović kakva ga povreda muči. Naime, protiv Panatinaikosa je napustio parket u trećoj četvrtini.

- Osetio sam nelagodu u zadnjoj loži i zato se nisam vraćao na parket - rekao je Nedović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati