Košarka

I. V.

28. 01. 2023. 10:02 42

Tužno i sramno: Kad primitivci vređaju gospodu

Košarkaški evroligaški večiti derbi je bio i prošao, a ni ovaj nije mogao da prođe bez pogrdnih skandiranja. I Zvezdinih i Partizanovih nazovi navijača. Meta - najbolji evropski trener svih vremena, šmeker - Željko Obradović sa jedne, i gospodin i sjajan trener, a nekada i takav igrač - Duško Ivanović, s druge strane.

Upravo se u Pioniru moglo videti ogledalo stanja u društvu, opšte nezadovoljstvo, isfrustriranost, rijaliti kojim nas režim bombarduje, nasilje na svakom koraku i mestu. Nažalost, gledamo ga svaki dan, svako veče, na režimskim televizijama. Kod nas su uobičajene reči od onih koji nam vode državu: ološi, izdajnici, nasilnici, plaćenici, bednici, lopovi, devojčice...

Šta onda očekivati na tribinama sportskih borilišta?

U prvom poluvremenu likovi koji sebe nazivaju navijačima Partizana izvređali su Duška Ivanovića, nazvavši ga "ustašom". Ti i takvi su doneli odštampanu izjavu Ivanovića, posle gostovanja u Splitu sa Zvezdom, gde se podsetio svojih starih dana u klubu s kojim je dva puta bio šampion Evrope. On je tada istakao:

- Moj dragi, lipi Splite, puno hvala - rekao je tada Ivanović, aludirajući na doček koji mu je priređen, a "grobari" su to doneli i uz to su ostavili i jedan transparent.

- Mi imamo Svetog Savu, a vi Svetog Duju - napisali su "navijači" Partizana, da bi mu potom skandirali "ustaša, ustaša"...".

U završnici utakmice, kada se videlo da će crno-beli odneti bodove, na meti likova koji sebe nazivaju navijačima Zvezde, našao se Željko Obradović.

Tada su se sa tribina čuli sramni povici "Željko, Turčine..."... I to ne prvi put.

Evroliga mora da reaguje. Dejan Bodiroga i te kako zna šta ljudi skandiraju i Evroliga treba da obavesti i jedne i druge da će se za takvo skandiranje prazniti dvorane i plaćati stotine hiljada evra kazne.

Tužno i jadno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 42

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati