Košarka

[ Izvor: Sportske.net ]

28. 01. 2023. 07:00 5

Bentil i Holand - stranci koji NE PRAVE razliku

Poraz od Partizana u 21. kolu Evrolige pred svojim navijačima u dvorani "Aleksandar Nikolić" ogolio je nedostatke u timu Duška Ivanovića.

Čak petorica Zvezdinih igrača meč sa "večitim" rivalom završila su sa negativnim indeksom korisnosti, a ni minut na parketu nije proveo Džon Holand.

Među "negativnima" bio je Ben Bentil koji već duže vreme ne prikazuje partije koje se od njega očekuju, pišu Sportske.net.

Košarkaš iz Gane došao je kao veliko pojačanje na Mali Kalemegdan i bio je verovatno najbolji pojedinac na startu sezone dok je na klupi crveno-belih sedeo Vladimir Jovanović, ali je naglo popustio dolaskom Duška Ivanovića.

Poslednji put Bentil je imao dvocifren indeks korisnosti u šestom kolu Evrolige (12) kada je Zvezda poražena od Monaka. Od tada krilni centar iz Gane nikako da zablista.

Samo jednom je Bentil bio dvocifren u evroligaškom meču od dolaska Duška Ivanovića, i to u 12. kolu u pobedi protiv Virtusa kod kuće, kada je postigao 12 poena. Od tada se uglavnom vrti na proseku od tri do pet poena po utakmici.

Ako je Bentil podbacio, šta reći za Džona Holanda? Stranac koji je trebalo da bude jedan od glavnih energetskih pokretača crveno-belih postao je najveći navijač ekipe sa klupe, jer mu je minutaža uglavnom manja od 10 minuta po meču, a u derbiju nije ni igrao.

Holandova najbolja partija u Evroligi došla je u porazu Zvezde od Barse u 16. kolu, kada je američki bek ubacio sedam poena i imao indeks korisnosti 10 za nešto više od 10 minuta provedenih na parketu.

Ono što posebno "bode oči" kada je stranac u pisanju jesu četiri nule na listi strelaca Džona Holanda u Evroligi, a još bolnije za navijače Zvezde je podatak da ovaj košarkaš niti jednom u Evroligi nije bio dvocifren, a došao sa zvanjem beka šutera...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati