Košarka

Direktno.rs

28. 01. 2023. 07:00 0

Tabela i raspored večitih do Kupa Koraća

Partizan je u derbiju 21. kola Evrolige kao gost savladao Crvenu zvezdu sa 79:78 i zadržao šanse za plasman među osam najboljih ekipa, odnosno za plasman u plej-of.

Crno-belima je ovo deseta pobeda, imaju 11 poraza, a sada isti učinak ima i Crvena zvezda, baš kao i Efes koji je posle drame u Vitoriji poražen od Baskonije sa 114:111 u produžetku.

Ove tri ekipe sada dele od 10. do 12. mesta na tabeli, a od Top 8 ih deli samo jedna pobeda, s obzirom na to da osmoplasirani Makabi ima skor 11-10. Isti učinak ima i Valensija na devetom mestu, što borbu za plej-of čini još težom.

Ono što Partizanu ne ide u prilog je to što ima slabiji međusobni skor i protiv Crvene zvezde, i protiv Valensije, i protiv Makabija. Ekipu Efesa je uspeo da savlada u Beogradu, ali tek treba da gostuje u Istanbulu.

Kakav je raspored Zvezde i Partizana do pauze zbog Kupa Radivoja Koraća?

Crvena zvezda će tokom sledeće nedelje imati dva gostovanja u Italiji, prvo u utorak protiv Virtusa, a onda dva dana kasnije protiv Armanija u Milanu. Treće uzastopno gostovanje Zvezda će imati u Tel Avivu protiv Makabija i to bi mogao da bude jedan od ključnih mečeva u borbi za Top 8.

Što se tiče Partizana, crno-beli će do Kupa Koraća, koji je na programu od 15. do 18. februara, najpre u utorak dočekati ekipu Asvela, a onda će na put u Kaunas, na utakmicu protiv Žalgirisa. Posle toga, 9. februara ekipa Partizana će gostovati i u Minhenu, gde će odmeriti snage sa Trinkijerijevim Bajernom.

Ako Zvezda i Partizan u ova predstojeća tri kola ostvare bar po dve pobede, zadržaće realne šanse za plasman u plej-of, u suprotnom to će biti znatno teže.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati