Košarka

[ Izvor: Mediji ]

11. 12. 2022. 18:16 0

Preminuo Pol Sajlas, poznati NBA košarkaš i trener

Pol Sajlas, legendarni NBA košarkaš i trener preminuo je u nedelju. Sajlas je preminuo u 79. godini, a svojevremeno je bio igrač Boston Seltiksa i slovio je za jednog od najboljih skakača iako je bio visok tek 201 centimetar. Sajlas je igrao od 1964. do 1980. godine prvo za Sent Luis, odnosno Atlanta Hokse, paa za Finiks Sanse, Boston Seltikse i Denver Nagetse, pa do Sijetl Supersoniksa.

Kao trener je vodio Kliperse, kao asistent Netse, Nikse, Sanse i Hornetse, dok je ostao poznat i kao prvi trener Lebrona Džejmsa u NBA ligi. Bio je šef struke Nju Orleans Hornetsa jedne sezone, da bi od 2003. do 2005. bio na klupi Klivlend Kavalirsa.

Upravo je 2003. Lebron stigao u NBA ligu gde i danas nastupa. Poslednji trenerski angažman mu je bio od 2010. do 2012. u Šarlot Bobketsima.Njegov sin Stiven Sajlas jer trenutno glavni trener Hjuston Roketsa.

Tri puta je Pol bio NBA šampion (1974, 1976. i 1979), dva puta je bio ol-star NBA lige, isto toliko puta je bio najbolji defanzivac i tri puta deo druge najbolje odbrambene petorke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati