Košarka

Direktno.rs

07. 12. 2022. 07:04 0

Dončiću derbi: Jokić će žaliti za greškom u finišu

Užitak za sve ljubitelje košarke! Na kraju, više razloga za zadovoljstvo u balkanskom okršaju ima Luka Dončić, koji je sa svojim Dalasom uspeo da dođe do velike pobede i slavi u Denveru posle penal završnice sa 116:115. Dakle, slovenačkom asu je pripao derbi sa Nikolom Jokićem.

Svi su, naravno, gledali šta će sa jedne strane uraditi naš fantastični Jokić, a sa druge isto tako sjajni Dončić. Jokić je na terenu proveo 34 minuta, i za to vreme je šutirao 7-13 iz igre (0-3 za tri poena) i 5-6 sa linije slobodnih bacanja, a utakmicu je završio sa 19 poena, 8 skokova i 8 asistencija. Najbolji na drugoj strani bio je MVP kandidat Luka Dončić, koji je ostvario novi tripl dabl, sa 22 poena, 10 skokova i 12 asistencija.

Gledali smo zaista žestok obračun na terenu. Na svaku seriju jedne ekipe, stizala bi serija ove druge. Zbog toga razlika nije prelazila dvocifrenu sve do poslednje četvrtine.

I jedni i drugi su bili prilično raspoloženi kada je u pitanju napad. Raznovrsne opcije i dobri procenti na šutu sa distance su krasili i Denver i Dalas, ali su ipak ovi drugi bili za pedalj bolji, zbog čega su i ostvarili trijumf.

Denver je u meč ušao serijom od 8:0, ali je potom odbrambeno pao na kraju prve četvrtine, dopustio Dalasu da zaostatak četvrtine postigne 36 poena, pa je na kraju bio u zaostatku od sedam poena. Taj minus je kroz prilično izjednačenu drugu deonicu uspeo malo da smanji.

Ponovo su Jokić i momci bolje otvorili meč posle pauze. Serijom su stigli i do prednosti. Ali žilavi Dalas je sve odbijao, a Dončić je već tada "mirisao" svoju tripl-dabl partiju.

Iako su Maveriksi u poslednjoj četvrtini na oko četiri minuta pred kraj uspeli da dođu i do prve dvocifrene prednosti na meču, nekako nije bilo pošteno da ne bude drame. Braun i Jokić su za samo jedan minut spustili na četiri razlike i sve je ponovo bilo otvoreno. Braun je potom redukovao zaostatak na jedan koš pogocima sa penala na minut i po pred kraj, a potom sjajnom trojkom na 38 sekundi doneo ludnicu u "Bol Areni" u Denveru.

Međutim Fini-Smit je uzvratio trojkom posle tajmauta Dalasa, a to je moglo da znači samo jedno - Denver je imao poslednji napad za pobedu ili produžetak.

Međutim, na opšte iznenađenje svih prisutnih, Dalas se odlučio da ide na faul i to nad Nikolom Jokićem! Naš as bio je neprecizan prvi put, pa su Maveriksi stekli blagu prednost u finalnom raspucavanju sa linije penala, koju su na kraju i zadržali na svojoj strani.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati