Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

05. 12. 2022. 00:06 1

Jokić ne može sam, Alvarado je bio čudesan (VIDEO)

Nju Orleansa pobedio Denver sa 121:106. Nikoli Jokiću dve asistencije falile za tripl-dabl, završio meč sa 32 poena. Portorikanac Alvarado pogodio osam trojki iz 11 pokušaja

Ne može Somborac sve sam. Dvostruki uzastopni MVP lige, Nikola Jokić, odigrao je još jedan odličan meč u Luizijani protiv Nju Orleansa u derbiju Zapadne konferencije, ali jedna lasta ne čini proleće. Nije imao raspoloženog saigrača, Džamal Mari se ispromašivao, pa su Nagaetsi poklekli u Luizijani. Pelikansi su slavili sa 121:106 i sada su preskočili tim iz Kolorada na drugom mestu u Zapadnoj konferenciji.

Na prethodnim mečevima, Jokić je više razigrao saigrače, sada je preuzeo dirigentsku palicu i nemilosrdno punio koš domaćina. Već na startu treće četvrtine je stigao do dabl-dabl učinka. U prvih 12 minuta je postigao čak 13 poena, imao pet skokova i tri asistencije.

Srpski reprezentativac završio je meč sa 32 poena za 38 minuta (šut iz igre 13/19), čak 16 skokova i osam asistencija. Za tri poena je Jokić samo jednom pogodio iz četiri pokušaja, dok je bio nervozan i sa linije slobodnih bacanja (5/9):

Vodio je Denver do sredine treće deonice meča. Imao je i +8 na startu drugog poluvremena, ali raspucani Hose Alvarado i Zajon Vilijamson su bili raspucani. Krajem treće četvrtine, domaćin je napravio seriju 15:4, preokrenuo rezultat.

Stao je Jokić u poslednjih 12 minuta, Pelikansi su na krilila sjajnog Portorikanca Alvarada se odlepili na dvocifrenu prednost i na kraju lako dobili tim iz Kolorada. Nju Orleans je u ovom šampionatu jedno od prijatnijih iznenađenja, imaj skor 15-8 i samo je Finiks bolji u konferenciji. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati