Košarka

[ Izvor: Sportske.net ]

04. 12. 2022. 18:54 2

Derbi nije imogao da parira, Zvezdina sedma u nizu

Košarkaši Crvene zvezde savladali su SC Derbi na gostovanju u "Morači" sa 76:92 u okviru 9. kola AdmiralBet ABA lige. Nimalo lak susret za regionalnog i srpskog šampiona... Meč koji je iziskivao mnogo energije, imajući u vidu upornog domaćina koji se vraćao više puta iz dvocifrenog minusa, ali nije imao snage za iznenađenje. Nekako se sada već stvorio običaj da Zvezda otvara svoje mečeve preko Bena Bentila koji je obično isporuči na ovaj ili onaj način, ali je odgovorio i Derbi preko poena Tasića.

Raspoloženija je bila Crvena zvezda na startu ovog susreta koji je bio prilično brz, ali tako nešto se dalo i za očekivati imajući u vidu način na koji SC Derbi igra ove sezone. No, gost je na krilima Bena Bentila pronalazio načine da poentira maltene svaki put. Sjajni Bentil pogađao je i ovog puta teške šuteve i posle nekih šest minuta duela već je bio dvocifren. Ali crnogorska ekipa nije bila za potceniti budući da su se držali zahvaljujući svojoj tranziciji, Tasićevim minijaturama i trojkama koje su pogađali.

Ipak, s početkom druge deonice, Crvena zvezda je ulazila u serije poena i dostigla dvocifrenu prednost. Nedović, Lazarević i Marković su trojkama stopirali tempo SC Derbija koji nije dopustio da ovaj meč bude rešen posle prvih 20 minuta zahvaljujući tome što su iskoristili Zvezdin kontra-ritam i preko dva minuta bez poena.

Nije dobro počelo po Zvezdu, što naravno znači da je Derbi krenuo jako. Opet su stizali poeni u tranziciji preko pasova odličnog Džeksona i nakon svega 45 sekundi u drugom poluvremenu, Duško Ivanović je rešio da pozove tajm-aut. Po navici, to je urodilo plodom i Lazić i Vildoza poentirali su za povratak na „+10“.
Zvezdi je u „pomoć“ sredinom trećeg kvartala pritekao Danilo Tasić koji je bio neoprezan i rukom po licu udario Ognjena Dobrića, te zaradio drugu nesportsku grešku, što znači automatsko isključenje. To jeste za nijansu dovelo do debalansa u ekipi SC Derbija, a Zvezda to obavezno koristi... Međutim, ponovo je podgorička ekipa izvanredno pronalazila rešenja u tranziciji i uz pomoć poena sa distance, došla na dva poseda razlike. U tri minuta, Derbi je uspeo da unese potpunu nervozu u redove aktuelnog branioca trofeja u regionalnom takmičenju. Sastav Andreja Žakelja bez zadrške igrao je protiv tima koji je u izuzetnom naletu i to im je pred ulazak u poslednjih 10 minuta donelo rezultatski egal. Čak 28 poena dali su Crvenoj zvezdi u trećoj deonici, što je, iza Asvelovih i Partizanovih 30, najveći broj koševa koje je beogradski tim primio od dolaska Duška Ivanovića.Zvezdu je ponovo odmakao Luka Vildoza, iako nije postigao poene. Dve predivne asistencije, defanzivni skok i serija od 5:0 crveno-belih. Kada smo već kod skokova, Derbi je tokom meča izuzetno kontrolisao ovaj segment igre. Ključan u tim trenucima za Crvenu zvezdu bio je i Stefan Lazarević sa dve važne trojke. Mnogo se govorilo o njegovoj ulozi u timu Duška Ivanovića i bez ikakve sumnje, sada je skrenuo pažnju na sebe. Usput, kada je on bio na parketi, Zvezda je i mala najbolji odnos postignutih i primljenih poena. Derbi potom više nije imao snage da još barem jednom odgovori svom gostu, ali časno su pali i na tome si ne mogu zameriti. Nemanja Nedović je utakmicu završio sa 16 poena u redovima Crvene zvezde, Ben Bentil je ubacio 14, Branko Lazić 13. Derbi je predvodio duo Džekson - Megi sa 15, odnosno 14 poena.

Zvezda piše sedmu pobedu u regionalnom šampionatu, Derbi je na skoru 4-5.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati