Košarka

[ Izvor: Mozzartsport ]

04. 12. 2022. 07:13 0

Pokuševski ponovo dvocifren, ali veče je obeležio Simons

I dok ćemo Nikolu Jokića moći da gledamo u popularnom evropskom terminu u nedelju uveče, do tada je odigrano pet mečeva u NBA ligi, a samo jedan srpski internacionalac je istrčao na parket - Aleksej Pokuševski. On je učestvovao sa 12 poena i osam skokova u pobedi Oklahome nad Minesotom 135:128.

Svi koji iole prate Oklahomu već odavno znaju koje najbolji igrač ekipe. Naravno to je i ovaj put bio Šaj Gildžes-Aleksander. Ubacio je 33 poena.

Kod Minesote je najzad bljesnio Dianđelo Rasel. Momak koji je dugo mučio ove sezone sa procentima šuta je sada ubacio 27 poena, ali ni to nije pomoglo. Entoni Edvards je bio sjajan sa 26, ali falio je učinak Rudija Gobera.

Nije bio potreban Janis Adetokunbo da bi Milvoki upisao 15. pobedu ove sezone. Baksi nisu imali previše problema protiv Šarlota. Slavili su 105:96, a najbolji u trijumfu bio je Bobi Portis sa 20 poena.

Toronto nastavlja sa pokušajima da se probije do što bolje pozicije na Istoku. Rutinski je savladan slabašni Orlando 121:108. Anenobi je ponovo bio izvanredan sa 32 poena, a pratio ga je Paskal Sijakama. Ipak, najviše pažnje na ovom meču privukao je visoki Bol Bol, sin legendarnog Manute Bola. Ovaj mladić je pronašao svoje mesto u NBA ligi zahvaljujući šansi koju je dobio u dresu Medžika. Sada je ubacio 18 poena za 27 minuta.

Aktuelni šampioni su najzad pobedili bez drame. Svi su bili svedoci promenljive forme Voriorsa ove sezone, ali na meču protiv Hjustona dileme nije bilo - 120:101. Odličnu partiju pružio je Endru Viginsa 36 poena. Pratio ga je Stef Kari sa 30.

U utakmici večeri Portland je savladao Jutu 116:111. U rezultatskoj klackalici Blejzersi su slavili zahvaljujući najboljoj partiji u sezoni Arfenija Simonsa koji je ubacio 45 poena. U poraženom sastavu Džordan Klarkson je imao 24 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati