Košarka

Direktno.rs

24. 11. 2022. 22:45 1

Partizan primio 105 poena i izgubio od Reala

Košarkaši Partizana neuspešno su okončali špansku turneju. Samo 48 sati posle poraza u Barseloni, tim Željka Obradovića je poražen i od Reala u Madridu sa 105:97, u odličnoj atmosferi u "Vizink Areni", gde je i Partizan imao snažnu podršku grupe svojih navijača.

Zanimljivo, pred sam kraj meča navijači Partizana i Reala ujedinili su se u prozivanju Barselone, koja je bila nekorektna prema navijačima crno-belih pre dva dana, kada im je otkazala već plaćene ulaznice.

Sada Partizan ima skor 4-6, baš kao i Crvena zvezda koja je ranije večeras na svom terenu savladala Makabi sa 69:68, a sve se to dešava pred prvi ovosezonski derbi u ABA ligi u ponedeljak. Za to vreme, Real ređa pobede u Evroligi, ovo mu je peta uzastopna i sada ima skor 7-3.

Partizan je napadački fantastično otvorio utakmicu! Kada protiv velikog Reala usred Madrida postigneš čak 40 poena samo u prvoj četvrtini, onda bukvalno u tom periodu igre ne možeš tražiti više, bez obzira na manjkavosti u defanzivi, što je Real iskusno koristio, ne dozvolivši crno-belima da povedu dvocifrenom razlikom.

Tokom tih prvih deset minuta igre, u Partizanu su se posebno isticali šuterski veoma raspoloženi Anđušić i Naneli, a Ledej je punio sve statističke kolone - i poene, i asistencije, i skokove.

Kada je Anđušić pogodio svoju drugu trojku uz zvuk sirene na kraju prve četvrtine za vđstvo od 40:32, činilo se da će Partizan dodatno dobiti na samopouzdanju, ali umesto toga, usledilo je katastrofalnih pet minuta igre u drugom kvartalu.

Crno-beli su potpuno zaustavljeni u napadu, a na drugoj strani razgoropadili su se pre svih Hezonja i Ljulj, pa je Real za tih pet minuta napravio seriju 20:2 i poveo sa 50:42!

Bilo bi previše da je takav pad u igri Partizana još duže trajao, trener Obradović je uspeo da u završnici prvog poluvremena trgne svoju ekipu koja do odlaska na odmor prilazi na tri poena zaostatka, posle još jedne trojke Anđušića uz zvuk sirene - 54:51.

Treća četvrtina ponovo prilično efikasna kada je Real u pitanju, ponovo su ubacili preko 30 poena, kao i u prvom kvartalu, ali su za razliku od tada mnogo bolje igrali u odbrani. U Partizanu je Panter počeo da pogađa, upisao je devet poena u trećoj deonici, pratio ga je konstantno dobri Ledej, ali Anđušić je zaustavljen, a Naneli je podle odlične prve četvrtine u naredne dve upisao samo tri poena. Sve to zajedno doprinelo je da Real u trećem kvartalu stigne i do dvocifrene prednosti - 86:74 na ulasku u posldnjih deset minuta.

Koliko je Partizan večeras imao odbrambenih problema, pre svega u skoku, najbolje ilustruje podatak da je Real u trećoj deonici imao 10, a Partizan samo jednu uhvaćenu loptu i upravo u tom segmentu igre je i bila najveća razlika večeras u Vizink Areni.

Zahvaljujući neverovatnih 40 poena iz prve četvrtine, Partizan je u tim trenucima bio na 11 poena zaostatka u odnosu na snažnog rivala, ali do kraja nije uspeo da meč uvede u nekakvu rezultatsku dramu.

Real je iskusno odradio posao i stigao do pete uzastopne pobede u Evroligi ove sezone.

Ljulj sa 20 i Tavares sa 17 poena i osam skokova predvodili su Real do pobede, a u Partizanu najefikasniji Ledej sa 20 poena, po šest skokova i asistencija, Egzum je upisao 17, Panter 16 poena.

REAL MADRID - PARTIZAN 105:97 (32:40, 22:11, 32:23, 19:23)

Dvorana: "Vizink Centar". Sudije: Fernando Roča, Karmelo Paterniko, Amit Balak.

REAL MADRID: Vilijams-Gos 8, Kozer 2, Abalde 2, Hezonja 15, Rodrigez, Dek 15, Poarije 4, Korneli 6, Tavares 17, Ljulj 20, Ndiaje 2, Musa 14.

PARTIZAN: Ledej 20, Panter 16, Papapetru, Egzum 17, Brodžijanski 8, Naneli 15, Glas, Lesor 8, Trifunović, Anđušić 13, Madar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati