Košarka

M. Z.

24. 11. 2022. 19:26 0

Zvezda u ludoj završnici dobila Makabi!

Košarkaši Crvene zvezde došli su do treće vezane pobede u Evroligi! U ludom i neizvesnom finišu su kod kuće savladali Makabi sa 69:68 u 10. kolu elitnog takmičenja. Makabi je imao šut za pobedu, ali je promašio Lorenco Braun.

Igrala je Zvezda od početka raznovrsno, a sedam različitih strelaca u prvih 10 minuta je nešto što je za svaku pohvalu. Igrala je ekipa Duška Ivanovića fenomenalno u prvoj četvrtini, blistala u svakom segmentu igre, a sve je išlo kako treba za crveno-bele koji su u izuzetnom naletu.

Lorenco Braun je imao dobrodošlicu u "Pionir", pogađao je kada je to bilo bitno za njegov tim, a valja napomenuti dobru rolu Holanda i Martina u redovima crveno-belih.

Zvezda je povela sa 27:18 na kraju četvrtine trojkom Petruševa, a posle trojke Ivanovića imala je i plus 10 poena na startu druge deonice.

Makabi je imao jedan nalet, ali je meč usporen, čini se da je i Duško Ivanović imao udela u tome, da bi Zvezda došla na plus šest posle poena Ognjena Dobrića (35:29) i taj rezultat je bio na snazi preko tri minuta, sve do samog kraja.

Zvezda nije uspela da postigne koš iz igre skoro pet minuta, ali se ni Makabi nije previše proslavio, pa je rezultat i dalje bio na strani crveno-belih.

Vreme je prolazilo u trećoj deonici, a Zvezda je i dalje bila bez poena iz igre, pa je Makabi preuzeo prednost nakon dvojke Lorenca Brauna (38:39). Nedovićeva trojka na pet minuta do kraja treće četvrtine je prvi koš iz igre za Zvezdu u deset minuta aktivne igre, što je definitivno pokrenulo crveno-bele.

Proigrao je i Luka Mitrović, odbrana je bila sjajna, a Zvezda je vratila prednost.

Trojka Ivanovića je bila izuzetno bitna početkom poslednje deonice kada je ekipa Duška Ivanovića imala 57:52, potom je trojku pogodio i Nedović, ali su gosti imali Lorenca Brauna, pa smo gledali totalnu neizvesnost sredinom deonice...

Ipak, Hasan Martin i Ognjen Dobrić su doneli Zvezdi sedam poena viška na ulasku u poslednja dva minuta, ali čitav minut nismo videli poene srpskog tima, pa je Ivanović morao da traži tajm-aut kada je Braun ponovo zaigrao fenomenalno.

Nedovićeva izgubljena lopta i poeni Sorkina su doneli totalnu neizvesnost u poslednjem minutu (69:68), da bi potom Vildoza promašio trojku, a Makabi imao poslednji napad...

Totalni kolaps na terenu, Ivanović je ukrao loptu, potom je Martin bio nespretan, a Makabiju je ostalo samo devet sekundi. Braun je rešavao, nije pogodio, pa je slavlje crveno-belih moglo da počne.

CRVENA ZVEZDA - MAKABI 69:68 (27:18, 9:11, 14:18, 19:21)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Sudije: Olegs Latiševs, Medi Difala, Šaulijus Račis.

CRVENA ZVEZDA: Holand 4, Vildoza 6, Mitrović 8, Lazić, Martin 11, Dobrić 5, Ivanović 6, Nedović 12, Marković, Kuzmić 2, Petrušev 6, Bentil 9.

MAKABI: Adams, Braun 23, Boldvin 6, Martin 5, Sorkin 16, Pnini, Dibrartolomeo 3, Hilijard 2, Holins, Pojtres, Nibo 10, Kolson 3.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati