Košarka

Direktno.rs

23. 11. 2022. 06:56 0

Jokić se vratio i zablistao: Skok mu falio za tripl-dabl

Nikola Jokić se vratio u tim Denvera, i to na kakav način. Odigrao je sjajan meč, plesao na ivici tripl-dabla, međutim ni njegova sjajna partija nije pomogla Nagetsima da dođu do pobede. Jer, u neizvesnoj završnici ih je savladao Detroit sa 110:108, pa je tako tim iz Kolorada doživeo četvrti poraz u poslednjih šest mečeva.

Srpski reprezentativac i aktuelni MVP najbolje lige na svetu bio je na korak od tripl-dabla, postigao je 31 poen, uhvatio devet lopti i dodao deset asistencija uz fenomenalnu realizaciju. Ipak, nedovoljno je ispraćen od strane svojih saigrača, pogotovo Džamala Mareja od kog se očekuje da nakon Jokića bude druga violina ove ekipe.

Svoj posao odradio je jedino Eron Gordon koji je ubacio 17 poena uz skoro pa perfektan šut iz igre, a takođe on je i jedini odigrao donekle solidno prvo poluvreme pored Jokića, koji je već u tom periodu imao 17 poena, sedam skokova i sedam asistencija.

Tokom prvog poluvremena Denver se donekle i držao, pa su čak na kraju istog imali kakav takav priključak, samo minus jedan. Treća četvrtina bila je nešto neefikasnija u odnosu na ostale, a Denver je u istoj poražen 24:25 i na pauzu pred poslednji kvartal odlazi sa dva poena zaostatka.

Neobjašnjiv pad Nagetsa dogodio se u trenutku kada je trebalo da slome rivala koji je u najgoroj formi u ligi i nije iskoristio vrlo lošu utakmicu većeg broja pojedinaca u redovima domaćih. Računajući poslednje poene iz treće četvrtine seriju 9:2 pravi Detroit i odlazi na sedam razlike, a ubrzo posle toga i na dvocifrenu prednost koja je i u jednom trenutku iznosila i 13 poena.

Uspela je ekipa Majka Melouna na krilima Jokića da priđe na svega poen zaostatka na minut pre kraja, međutim odmah poenima uzvraća i Alek Burks pa tako svoju ekipu ponovo odvaja na pet poena u plusu.

Tada Nikola ponovo vezuje četiri poena i ponovo svoju ekipi dovodi na samo poen minusa, ali nedovoljno za potpuni preokret. Pored Jokića i Gordona istakao se Majkl Porter mlađi sa 21 poenom, ali ne baš blistavim šutem iz igre.

Denver je sada na skoru 10-7, a sledeći meč igra na gostovanju ekipi Oklahoma siti Tandera.

REZULTATI NBA LIGE

Filadelfija - Bruklin 115:106
Memfis - Sakramento 109:113
Denver - Detroit 108:110
Finiks - Los Anđeles Lejkersi 115:105

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati