Košarka

Direktno.rs

22. 11. 2022. 22:17 2

Zvezda nakon produžetaka slavila u Berlinu!

Velika neizvesnost u okviru 9. kola Evrolige u Berlinu, Crvena zvezda je imala poslednji napad za pobedu u regularnom delu, ali se sve rešilo u produžetku. Tamo Zvezda sigurnija za 84:88! Ponovo je Crvena zvezda imala dosta problema na startu, jedan prazan hod gde je domaćin napravio seriju od 10:0, Blat i Smit su pogodili po trojku, ali onda dobra igra izabranika Duška Ivanovića.

Nakon trojke Nedovića je bio poen prednosti za crveno-bele, a Petrušev, Mitrović i Dobrić su tu prednost uvećali na startu drugog kvartala, Zvezda je povela sa 26:21, ali Blat i Proćida svojim trojkama ekspresno uspevaju da anuliraju Zvezdino vođstvo i vrate minimalnu prednost na svoju stranu. Vildoza je držao Zvezdu u igri, a Alba je otišla na osetniju prednost nakon trojke Smita.

Zvezda je igrala slabo u napadu početkom drugog poluvremena, ali je onda ponovo stupio na scenu Luka Vildoza. Najviše zahvaljujući njemu je Zvezda stigla do 55:55, a u poslednjoj deonici egal sve dok Smit nije pogodio dve uzastopne trojke, a potom i Lamers dva bacanja za 72:65.Nije se Zvezda predavala. Nedović i Luka Mitrović su uspeli da podignu nivo samopouzdanja ekipe, a nakon trojke Luke Vildoze crveno-beli su poveli sa 74:75 na samo 1:22 do kraja utakmice!

Izjednačili su domaći, ali su izgubili loptu na 17 sekundi do kraja pa su crveno-beli imali poslednji napad u regularnom delu meča koji nisu iskoristili preko Nedovića.

Otišlo se u produžetak. Tamo Zvezda bez dobrog otvaranja, prvi minut bez poena, a Petrušev je bio taj koji je prvi pokrenuo crveno-bele. Nisu ni domaći bili izvrsni u napadu, a onda na ulasku u poslednja tri minuta Vildoza pogađa za 80:81. Nedovićevi veoma bitni poeni na 52 sekunde do kraja utakmice, a potom i izgubljena lopta Zosmana, Zvezda je imala dobijenu utakmicu 81:85, sve do kraja je bila rutina.

Alba – Crvena zvezda 84:88 (19:20)

Sudije: Sreden Radović, Emilio Perez, Tomaš Travici

Alba: Lo 2, Proćida 3, Smit 23, Delou 6, Vecel 2, Šnajder, Kumađe 5, Timan 4, Sikma 10, Lamers 12, Blat 7, Zosman 10

Crvena zvezda: Holand 5, Vildoza 21, Mitrović 15, Lazić, Martin 2, Dobrić 6, Ivanović 6, Nedović 17, Marković, Kuzmić 2, Petrušev 7, Bentil 7

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati