Košarka

[ Izvor: Sportske.net ]

14. 11. 2022. 22:40 4

Ataman uzrujan zbog sudija i Pešića, spomenuo i Žoca

Selektor košarkaša Turske Ergin Ataman pričao je i o sudijskim odlukama nakon poraza od Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, usput je čestitao boljem. Bilo je napeto između Atamana i srpskih navijača čitav meč, posebno zbog činjenice da je njegov Anadolu Efes zabranio Vasiliju Miciću da doputuje u Beograd i odigra meč.

Potom se nervoza prenela i na parket, pa su tako svoje čarke imali Ataman i Pešić.- Žalio sam se sudiji, bila je to čista nesportska greška, a sudija je otišao da pogleda. Potom je Pešić počeo da priča sa mnom, što nije fer, nije sportski. Trener takvog renomea ne bi trebalo da provocira i tako priča. Ja prvi ne pričam sa protivničkim trenerima, već sa sudijama. Ali, razumem, on je pod pritiskom zbog ranog ispadanja na Evropskom prvenstvu - rekao je Ataman.

Kada je u pitanju analiza susreta, Ataman je istakao broj prekršaja koji je dosuđen u korist Srbije, a apostrofirao je jedno ime.

- Bila je teška utakmica i teška atmosfera. Ponosan sam na svoje mlade igrače koji su svih 40 minuta, do poslednjeg šuta, dali sve od sebe. Dve stvari – odličnu odbranu smo odigrali čitav meč. Zatim posle ukradenih lopti, Srbija je pronašla 14 poena. Srbija je igrala vrlo agresivno. Ali, za mene nije normalno da oni imaju 24 slobodna bacanja, a mi 17 uprkos tome što su igrali dosta agresivnije od nas. Ovaj nivo košarke, počevši od Eurobasketa, pa do danas, obeležile su i sudijske odluke. Čestitam Ristiću koji je šutirao najbolje u karijeri. Tehnički, to je bila razlika u korist Srbije.Objasnio je odluku da Vase Micića nema protiv Turske i uporedivši je sa drugim klubovima.

- Svi pričaju o tome. Ne znam ko je isprovocirao o tome. Juče sam govorio na ovu temu i neću više komentarisati. Pitajte i Šarunasa i Barselonu zašto nisu poslali Kalinića ovde, Željka i Partizan za Papapetrua. Ista situacija je i ovde. Imao je i malu povredu, nije trenirao poslednja dva dana. Klub je odlučio, kao što su odlučili i neki drugi timovi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati