Košarka

Direktno.rs

13. 11. 2022. 13:14 3

Pešić: Rezutat na EP nije bio debakl!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić pred sutrašnju utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv selekcije Turske istakao je da rezultat Srbije na Evropskom prvenstvu ne smatra debaklom.

- Dosta sam govorio o košarci i o našem stanju, ali što sam više govorio, to je više delovalo kao izgovor. Govorio sam o našoj košarci i o tome šta bi trebalo da uradimo kako bismo bili bolji. Moramo svi da se menjamo i da se prilagođavamo – toliko se stvari desilo u evropskoj košarci, mi se i dalje vidimo kao nosioci, a moramo da se prilagođavamo ako želimo da opet budemo najbolji - počeo je Pešić i dodao:

- Očekuje nas vrlo izazovna utakmica. Reakcija naših navijača je dosta dobra, svi smo motivisani, želimo da uđemo sa pozitivnom energijom i da pobedimo. Utakmica nije presudna, ali može mnogo da nam donese. Pobedom bismo imali bolji međusobni skor od Turske, a grupa je komplikovana, svašta može da se desi.

On se osvrnuo i na Evropsko prvenstvo nakon očekivanja pred utakmicu sa Turskom:

- Biće neizvesna utakmica, to sam siguran, njima je presudan meč. I Evropsko prvenstvo nije bilo debakl, kako su neki govorili, već je bio neuspeh. Ne pravdamo se kad izgubimo, ali moramo da gledamo proces i da iz njega napravimo nešto dobro za ubuduće. Imali smo dobro leto, posle duže vremena su se svi odazvali, prikazali smo igru koja je oduvek bila karakterisična za našu školu košarke, makar tu tako govorili van Srbije. Uz onaj spektakl pred više od 19.000 ljudi sa Grčkom. Momci me motivišu, ulazimo u utakmicu sa Turskom pozitivno, trudićemo se da energijom nadoknadimo neuigranost.

Srbija će dočekati Tursku pred popunjenim tribinama beogradskog Pionira, a Pešić je govorio i o atmosferi koju očekuje.

- Bilo bi dobro da atmosfera bude kao kada Zvezda ili Partizan igraju Evroligu, da se sve klupske zastave udruže u zastavu Srbije. Treba nam ta pokretačka snaga - zaključio je Pešić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati