Košarka

[ Izvor: Sportske.net ]

02. 11. 2022. 22:50 0

"U Partizanu sam zarađivao današnjih 500 evra"

Posle rastanka sa Fenerbahčeom na kraju prethodne sezone, Aleksandar Đorđević je za sada bez novog trenerskog angažmana, pa je u prvom delu razgovora za Area52 u Tvič intervjuu jedna od tema bio i njegov stav prema odluci čelnika istanbulskog kluba da sa njim okončaju saradnju i pored osvojene titule u Turskoj.

- Nisam ljut. Prihvatio sam ugovor sa jasnom klauzulom, klub bi mogao da raskine ugovor u slučaju da ne uđemo u plej-of Evrolige. Prihvatio sam to jer znam koliko je ovaj cilj važan za tim - izjavio je Đorđević.

On je objasnio i da je odavno navikao na imperative pobeđivanja, a podsetio je i na jedan primer iz vremena kada je preuzeo reprezentaciju Srbije pre osam i po godina.

- Kada sam postao selektor reprezentacije Srbije, rekao sam: "Cilj nam je bio da pobeđujemo, ali pre svega da pobedimo Španiju". Španija je najdominantnija ekipa, to nam je bio cilj. Isto sam uradio i u Virtusu: naš cilj je bio Milano i napravili smo plan da budemo spremni da se borimo sa njima.

S tim u vezi i jedna anegdota iz vremena dok je igrao za Barselonu.

- Igrali smo Kup Koraća umesto Evrolige. Predsednik Alemani nam je rekao: "Za Barsu nije prestižno igrati takmičenje, prestižno je pobediti. I pobedili smo".

Zanimljivu priču Đorđević je ispričao i tokom evociranja uspomena na titulu prvaka Evrope sa Partizanom 1992. godine, kada je u finalu trojkom u poslednjim sekundama doneo istorijsku pobedu crno-belima nad Huventudom (71:70).

- U sezoni kada smo osvojili Evroligu, zarađivao sam oko današnjih 500 evra mesečno. Ako bih izlazio na picu tri, četiri puta mesečno, s obzirom na gorivo za auto, bio sam "gotov". Ali, boravak u teretani sa Obradovićem i Acom Nikolićem je bio neprocenjiv - naglasio je on i poslao poruku mladim igračima:

- Moraju više da rade i pripremaju se za utakmice. Igrači vole da rade manje i igraju više igrica, ali to je pogrešan način. Obuka i proučavanje igre su ključ - istakao je Đorđević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati