Košarka

[ Izvor: Sportske.net ]

01. 10. 2022. 07:00 1

Zvezda i Partizan neće videti plej-of Evrolige!

Nikada se u Srbiji sa ovoliko nestrpljenja nije iščekivalo takimčenje u košarkaškoj Evroligi, a kako i ne bi kada ćemo po prvi put u ovakvom formatu moći da gledamo "večite" rivale Crvenu zvezdu i Partizan koji će odigrati najmanje dva evropska "klasika".

Ipak, euforiju bi mogla da pokvari prognozora specijalizovanog košarkaškog sajta "Basketnews" prema kojoj naši klubovi neće izboriti plasman u plej-of elitnog takmičenja.

Prema mišljenju specijalizovanog sajta "crno-beli" će biti bolje plasirani od "crveno-belih", ali im to neće biti dovoljno za TOP 8 fazu, jer im je "Basketnews" namenio 10. mesto.

"Željko Obradović se vraća u Evroligu, a iza njih (Partizana) je turbulentna sezona gde su prerano eliminisani iz Evrokupa uprkos tome što su važili za jednog od favorita. Partizan je dobio pozivnicu i ponovo se nalazi u Evroligi, a evropskoj košarci su se odužili interesantnim sastavom koji čine između ostalog: Kevin Panter, Zek Ledej, Alen Smailagić, Jam Madar... Pritom, ovog leta su doveli Dantea Egzuma, Danila Anđušića, Džejmsa Nanelija i Janisa Papapetrua, a Matijas Lesor je ostao u timu. Na papiru imaju strašan tim, pa ćemo videti da li će ostati blizu ili će pronaći način da se nađu među osam najboljih."

Što se tiče šampiona AdmiralBet ABA lige Crvene zvezde, ekipi trenera Vladimira Jovanovića daju se znatno manje šanse u odnosu na večitog rivala.

"Crvena zvezda je prošle sezone bila blizu plasmana u plej-of, ali su napravili mnogo promena i sledi im nova runda dokazivanja. Ključni igrači poput Nikole Kalinića, Nejta Voltersa, Ostina Holinsa i Dejana Davidovca napustili su tim, a otišao je i komandant Dejan Radonjić koga je uzeo Panatinaikos. Uprkos tome, stigli su Nemanja Nedović, Džon Holand, Hasan Martin i Filip Petrušev, a na klupi je debitant u Evroligi Vladimir Jovanović koji ima 38 godina i pokušaće da pobedi što više može utakmica".

Prvi favorit takmičenja po mišljenju ovog portala jeste Real Madrid, a iza njega nalazae se aktuelni šampion Efes, Barselona i Olimpija iz Milana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati