Košarka

Direktno.rs

29. 09. 2022. 08:14 3

Maljković: Velika škola za moje igračice

Košarkašice Srbije nisu uspele da naprave čudo na Svetskom prvenstvu, pošto su u četvrtfinalu poražene od Sjedinjenih Američkih Država sa 88:55. Selektorka Marina Maljković je posle poraza istakla da je zadovoljna urađenim u Sidneju.

- Niko ne voli da gubi, ali ako morate da izgubite od nekoga, ako neko treba potpuno da vas nadigra, onda je bolje kad to urade SAD, a ne neki drugi tim. U svakom slučaju, ne mogu da ne budem zadovoljna sa onim što smo uradile na ovom Svetskom prvenstvu, sa - još jednom to ponavljam - veoma mladim i neiskusnim timom. Sve ove igračice su danas mnogo bolje nego što su bile pre tri meseca kada smo počeli da radimo. Ovo je bila sjajna škola za njih. To im je mnogo značilo za lični napredak, a onda će i reprezentacija da bude bolja, značiće i njihovim klubovima - rekla je Marina Maljković, te je dodala:

- Zadovoljna sam celom slikom na kraju. Treniram tim koji je radio naporno sve vreme, sve su to veliki borci, sa velikim srcem. Poslednji utisak je da sam srećna. Veliko hvala ide našim navijačima koji su bili ovde na svim našim utakmicama, bodrili nas i pratili. Nisu samo navijali za Srbiju, već su učinili da ceo ambijent i na drugim utakmicama bude lep. Na taj način su i oni doprineli da ovo Svetsko prvenstvo bude dobro.

Naša reprezentacija će za malo više od mesec dana ponovo biti na okupu. U novembarskom prozoru na programu su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

- Kao što sam već rekla, ponoviću, ovo Svetsko prvenstvo definitivno je velika škola za moje igračice. Osećam da su već sada mnogo bolje igračice, nego što su bile na početku ovog leta. Već smo pričali kako su naše pripreme trajale tri meseca, gde smo radili i na najsitnijim detaljima, vezane za teren, ali i sve ono van terena. Posle Francuske sam pričala i o skromnosti… Osećam da su sada mnogo bolje igračice i da će to dokazati u svojim klubovima - rekla je selektorka Srbije i zaključila:

- Sa druge strane, očekujem i da nastave da budu skromne sve vreme. U tom smislu ćemo pristupiti i onome što je ispred nas, što je vrlo skoro – već u novembru i februaru su kvalifikacije. I ako uspemo da se kvalifikujemo, čeka nas Evropsko prvenstvo gde moramo da nastavimo ono što smo počeli ovde i da sve ovo što smo ovde naučili tamo pokažemo dosta konkretnije.

Ivana Raca je istakla da je zadovoljna igrom protiv Amerikanki samo u prvoj četvrtini...

- Mislim da smo dobro počele protiv SAD. Pratile smo plan utakmice tokom prve četvrtine. Ali u preostale tri nismo obavile posao na najbolji mogući način. Nismo slušale šta naš trener kaže. Nismo bile dovoljno fokusirane, onoliko koliko bi trebalo da budemo i dozvolile smo im da se odlepe već u drugoj četvrtini.

Upitana sa kakvim utiscima odlazi sa Svetskog prvenstva, jedna od najmlađih u našem timu je rekla:

- Iz ovog iskustva sam načila mnogo. Ovo je velika škola za nas mlađe igračice, posebno za mene jer mi je ovo prvo veliko takmičenje. Odavde nosim utisak da u svakoj utakmici moraš da daš sve od sebe, da uvek budeš na sto posto svojih mogućnosti, da budeš strpljiv. I da uvek slušamo našeg trenera, jer ona je uvek u pravu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati