Košarka

Direktno.rs

29. 09. 2022. 05:53 4

Nije se moglo protiv SAD: Poraz košarkašica na SP

Košarkašice Srbije nisu uspele da naprave veliko iznenađenje na Svetskom prvenstvu u Sidneju. Sjedinjene Američke Države, najjača selekcija na planeti, bile su prejake i na kraju su trijumfovale sa 88:55 u četvrtfinalu Mundobasketa.

Dobro je Srbija otvorila utakmicu protiv dominantnih Amerikanki, u nekoliko navrata i preuzimala vođstvo tokom prve četvrtine, a posle uvodnih 10 minuta Sjedinjene Države imale su samo plus dva - 25:23.

Držale su se Srpkinje i dobrim delom drugog perioda, ali su na kraju ubacile samo 10 poena u tom delu igre. Kažnjavale su neprikosnovene Amerikanke sve greške srpskog tima i na odmor otišle sa furioznih 17 poena prednosti, stečenih u završnici prvog poluvremena.

Prednjačila je Tomas među Amerikankama, koja je u prvom poluvremenu dala 13 poena, dok je Vilson imala 10. Kod Srbije je Jovana Nogić postigla devet poena, dok su Anderson i Mina Đorđević imale po osam.

Skoro punih pet minuta igre u drugom poluvremenu Srbije nije mogla do poena, a led je probila Ivon Anderson trojkom za 58:36.

Treća četvrtfina završena je rezultatom 66:40, a pad u igri Srbije vidljiv je i u tome što je Srbija u toj deonici postigla samo sedam poena.

Do kraja utakmice Srbija nije mogla da pruži veći otpor selekciji Sjedinjenih Američkih Država, a o njihovoj dominaciji u ženskoj košarci govorilo se i ovoga puta tokom čitavog turnira, kao što je to slučaj i na drugim velikim takmičenjima.

Amerikanke su poslednji poraz na velikim takmičenjima pretrpele 2006. godine, od Rusije. Pre toga još davne 1984. godine.

Sjedinjene Države nikada nisu poražene u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, od njihovog prvog nastupa 1998. godine. Njihov prosečan broj poena koji ubacuju po utakmici na ovom šampionatu je pre početka utakmice sa Srbijom bio 102,7, a niko do sada nije uspeo da završi turnir sa prosekom većim od 100.

Još mnogo takvih podataka ukazuju na dominaciju košarkašica Amerike, kakva skoro da nije viđena ni u jednom drugom sportu.

Njihove rivalke u polufinalu biće pobednice meča između Belgije i Portorika.

SAD - SRBIJA 88:55 (25:23, 25:10, 16:7, 22:15)

Dvorana: "Sidnej Superdom". Sudije: Gatis Salins (Letonija), Skot Beket (Australija), Vojčeh Liška (Poljska).

SAD: Etkins 7, Ostin 2, Koper 2, Grej 8, Jonesku 7, Džons 4, Leni 3, Lojd 8, Plam 17, Stjuart 2, Tomas 13, Vilson 15.

SRBIJA: Anderson 14, Čađo 4, Đorđević 8, Jovanović 2, Katanić, Krajišnik 2, Nogić 11, Raca 9, Škorić, Stanković 4, Topuzović 1, Zec.

ČETVRTFINALE MUNDOBASKETA

SAD - Srbija 88:55
Kanada - Portoriko 79:60
Kina - Francuska 85:71
Belgija - Australija 69:86

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati