Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mocart sport ]

26. 09. 2022. 22:22 3

Košarkaš Zvezde: Reprezentacija mi je odmogla!

Košarkaši Crvene zvezde ovog ponedeljka su zvanično predstavili novi dres, ali i roster za novu sezonu.

Crveno-beli su u hali "Aleksandar Nikolić" govorili o početku sezone i očekivanjima u njoj, a posebno interesantno je govorio Filip Petrušev, koji se dotakao ovog leta i priprema sa reprezentacijom Srbije.

- Naravno, bilo mi je žao što nisam otišao na Evropsko prvenstvo, iako rezultat nije bio kakav su svi očekivali. Verovatno sam leto mogao da provedem bolje i da se spremim za sezonu - reprezentacija mi je odmogla što se toga tiče. Ipak, to je reprezentacija.

Ipak, imao je priliku da se na treninzima nameće sa Nikolom Jokićem.

- To je možda i jedina pozitivna stvar koju bih izdvojio od tog učešća u reprezentaciji. To dok ne vidite, ne osetite na terenu ili ne igrate protiv njega, nemate pravu sliku koliki je to kvalitet i talenat i šta sve možete da naučite od njega.

Kao i svi, očekivao je bolji rezultat od nacionalnog tima.

- Očekivao sam mnogo bolje, atmosfera na pripremama je bila super, ali to je košarka - jedno loše poluvreme i ideš kući.

Prokomentarisao je i povratak u Beograd, a svestan je šta ga očekuje.

- Sve je baš novo, stručni štab, igrači... Moramo da se uigramo što bolje, što pre, jer je raspored veoma težak, pogotovu na početku.

U Crvenu zvezdu stiže nakon lošeg perioda u Anadolu Efesa.

- Nisam dobio priliku koju sam mislio da ću dobiti, iako sam u nekim utakmicama pokazao da mogu da igram na tom nivou. Sada sam došao ovde da pokažem da mogu to da radim konstantno i pomognem ekipi. Radujem se svakoj utakmici, pogotovu u Evorligi. Nisam igrao nekoliko meseci, pa ću se svakoj utakmici radovati i svaka će mi značiti.

Prokomentarisao je i konkurenciju u crveno-belom.

- Velika konkurencija je uvek dobra i zdrava za ekipu, pogotovu za treninge. Ozbiljno radimo i možemo da napredujemo. Na nama je da se izborimo za što više. Imaćemo dosta dobrih igrača na raspolaganju ako se neko ne daj Bože povredi.

U Istanbulu je osetio kako je igrati na najvišem nivou u Evropi, a sada se očekuje da ima bitniju ulogu.

- Igrači se polako navikavaju na to. Treba sačuvati se i biti najbolji kada je najpotrebnije. Nama će svaka utakmica biti veoma teška i moraćemo stvarno da se pomučimo da dobijamo mečeve u Evroligi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati